KOMUNALNA POLICIJA U NOVOM OSTALA BEZ SEDAM INSPEKTORA

KOMUNALNA POLICIJA U NOVOM OSTALA BEZ SEDAM INSPEKTORA

115
0
Podijeli

kanalizacijaputGrađani, kao i NVO „GreenAction“ gotovo svakodnevno ukazuju na izlivanje kanalizacije duž novskih ulica. Tvrde da komunalana policija ništa ne preduzima da spriječi izbijanje fekalne kanalizacije iz petospratne zgrade na petlji u Igalu, koja je useljena i pored neposjedovanja građevinske ni upotrebne dozvole. Otpadne vode cure i preko magistralnog puta Herceg Novi – Dubrovnik.

– Fekalije teku na raskrsnici, na mjestu gdje je frekvencija i saobraćaja i pješaka izuzetno veilka. Smrad od kanalizacije širi se, jednako sa opsnosnošću po zdravlje stnovništva i turista.

Picerija i restoran

– Nesvatljivo je da na magistralnom putu, na kome u samo jednom  satu,  prođe preko hiljadu vozila i po kome stalno krstare vozila Komunalne policije i načelnice te službe Nataše Tatalović, ne primijete i ne sankcionišu ovakva ponašanja, naglašavaju iz GreenAction-a.

Direktno prozvana načelnica komunalne policije nije htjela da komentariše ovu NVO jer kako kaže, oni imaju neki lični problem sa njom koji njoj nije baš najajsniji, ali je potvrdila da izlivanja fekalija ima i da je to stari problem.

– Daju se dozvole za izgradnju stambenih zgrada, koje nemaju adekvatno riješenje za kanalizaciju – objašnjava ona. Izgradi se zgrada sa 18 stanova, a kapacitet septičke jame za nju je 10 kubika, što je potpuno neprihvatljivo, ističe Tatalovićka.

– Izgrađeno je bezbroj novih zgrada i kuća a kolektor je stari, zato će problema biti sve dok se ne izgradi novi – smatra ona.

Kako iz nevladinog sektora ukazuju i na prodaju svega i svačega van dozvoljenog i namjenskog mjesta Nataša Tatalović to objašnjava da  da bi se obavila valjana  kontrola i prekršioci sankcionisali potrebni su ljudi.

– Ljudi nema jer je naša služba ostala bez inspektora. Svuda je povećanje zaposlenih u sezoni u policiji i tursitičkim inspekcijama, samo je kod nas manje ljudi. Predsjednik Deajan Mandić je uklonio 7 zasposlenih iz naše službe, a obim posla se povećao, tako da mi nismo u stanju fizički da kontrolišemo sve što bi trebalo – kaže nam Tatalovićka.

A valjalo bi kontrolisati posebno prodaju voća, povrća i ribe i miliječnih proizvoda na otovorenom, kao i u Zelenici i u Bijeloj. Potreban je jedan inspektor koji bi na tim mjestima satalno imao uvid. U Zelenici i nemamo adekvatnog mjesta za prodaju ribe, pa se to obavlja na otovrenom, uz magistralu, iz automobila, ili improvizovanoj tezgi.

No, od kako je na mjesto direktora Javno komunlno stambenog došao nov čovjek koji je iz Zelenike, došlo je i do novoga predloga.

– Postoji opštinsko zemljište, jedan mandrać koji je nadkriven i ima uređeno vodosnabdjevanje, pa bi možda tamo trebalo izmjestiti  prodavce ribe. Svakako bi to bilo mnogo bolje rješenje od sadašnjeg -zaključuje Tatalovićka.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code