Početna Društvo Komunalne i Služba zaštite i spasavanja spremne za obilne padavine od 15...

Komunalne i Služba zaštite i spasavanja spremne za obilne padavine od 15 časova

6

Kako odmiče sumoran vjetrovit i kišovit 25. novembar u Herceg Novom, tako sve više lije. Iako je od ponoći do 14 h palo samo 17 litara kiše po metru kvadratnom, iz Hidrometeorološke stanice u Igalu kažu za Radio Jadran da će tokom popodneva i noći intezitet padavina biti jači.

Očekuje se 100 litara kiše po metru kvadratnom. Padavine prati i jak jugo sa olujnim udarima od 19m/s, odnosno 70km/h.

Ipak, za sada je situacija na terenu stabilna, kaže nam načelnica Komunalne policije, Marija Andrić:

– Ekipe su na terenu, ima prijava građana, ali nije ništa alarmantno. Doduše voda je opet prodrla u zgradu solidarnosti u Bijeloj. Bitno je da se nijesu izlile rijeke Sutorina i Opačica. U koritima, su za sada. Funkcionišu i kanali, koji su ovih dana očišćeni. Intervenišu i danas ekipe Komunalno stambenog i Čistoće – navodi Andrić.

I u Službi zaštite i spasavanja potvrđuju da je do sada sve redovno. Jedino su uklonili dva oborena drveta kod Hotela Plaža i u Kumboru. Pozivi građana više su bili upozorenje da se potoci i kanali pune, te da može brzo doći do prelivanja, ali još nije bilo potrebe za uključivanjem pumpi:

– Zajedno sa Komunalnom policijom obilazimo stalno teren. Iz JKS i Čistoće čiste prolaze i tumbine u Igalu, pa u Meljinama potok kod Vatrogasnog doma i kružnog toka – ističe načelnik Službe zaštite i spasavanja, Zlatko Ćirović.

Iz Komunalne policije podsjećaju na dežurni broj koji građani, ukoliko imaju potrebu, mogu pozvati, a to je 19800.

6 Komentari

 1. “Pozivi građana više su bili upozorenje da se potoci i kanali pune, te da može brzo doći do prelivanja, ali još nije bilo potrebe za uključivanjem pumpi”, rece NACELNICA I OSTADE ŽIVA!!! Nemoj ti palit pumpe prije nego se sve izlije, no čekaj da prelije i napravi štetu sto veću ! VAZDA SI BILA PAMETNA! Fascinirani smo !

  8
  1
 2. Gledao sam neki dan kako jadnici ciste golim rukama bez rukavica kamenje po putu. Ni lopata nemaju, a kamo li kabanica i kišnih odjela. Kad ce te pohvaliti radnike Čistoće koji rade u neke tanke krpene uniforme. No kako cujem i plate ste im umanjili. Sramota od opštinske figure. Salete ih da rade posao koji nije njihov nego STAMBENOG KOM. Njih čuvate da nekom srede baste, i prevezu drva. A oni pošteni kao da rade u poptu pa ne kradu gorivo. Zasticeni kao beli medvedi! Sut odvozi Čistoća palme, grane itd. Zati su imvozila kao nova.

  22
  1
 3. Roko…. bolke da si izasao malo i dao ruke nego sto sjedis dosadjuhes se i nikada teze od telefona nisi u ruke uzeo . Radi takvih nam se grad raspada

  14
  4
 4. nažalost niste spremni,niti to znate da radite.Narodu Novoga preporuke-SAMOORGANIZUJTE SE,NE ČEKAJTE OVE UHLJEBE DA VAM POMOGNU. AKO NEĆETE SAMI STE KRIVI !!!

  32
  9

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code