Početna Društvo Komunalni policajci imaće i ručni sprej

Komunalni policajci imaće i ručni sprej

23

Zakonskim izmjenama, o kojima raspravljaju poslanici crnogorskog parlamenta, predviđeno je da komunalni policajci mogu da koriste kao sredstvo prinude ručni sprej sa nadražavajućim dejstvom.

Cilj je, kako se navodi, da se uvede još jedno sredstvo prinude koje je blaže od upotrebe službene palice, a za koje se opravdano vjeruje da može postići veće efekte prilikom upotrebe flzičke snage od subjekta nadzora.

– Ovlašćenje za primjenu ovog sredstva utvrđeno je i u zakonima o unutrašnjim poslovima i zaštiti lica i imovine, a poznato je da ova sredstva ne ostavljaju trajne posljedice već privremeno onesposobljavaju lice i to ih čini manje opasnim sredstvom od službene palice, a sa većom efikasnošću – kaže se u obrazloženju.

Propisano je da se službena palica može primjenjivati tek ako je upotreba flzičke snage i ručnog spreja sa nadražujucim dejstvom bezuspješna ili ne garantuje uspjeh.

– Predviđeno je da se prema licima mladim od 14 godina, bolesnim i iznemoglim licima, sa teškim invaliditetom i trudnim ženama, službena palica može upotrijebiti samo ako neko od njih vatrenim oružjem, oruđem ili drugim opasnim predmetom ugrožava život drugog lica ili komunalnog policajca – kaže se, pored ostalog, u obrazloženju.

23 Komentari

 1. Da li je ko razmisljao da posalje komunalnu policiju u skolu da bar nauce po kojim xakonima i ovlastima rade ?Koliko su pismeni i poznaju zakon da se ne naduvaju ko tetrijebi ne bi znao sto su a i oni sami ne znaju ni ko su ni sto su i uglavnom stvaraju problem gdje ne bi trebali zbog nepznavanja zakona po kojem rade.

 2. Da se ja pitam dao bih policiji dzabe i sapun i deodorant. Nema nista gore nego kada ti policajac zahvatom zavrne vrat pa moras mirisati njegov znoj…

  18
  1
 3. Malo je samo sprej. Treba i stitnici za kolena, laktove, slem sa vizirom, takticki stit ali onaj ruski sa blinkerima, bazuku, plamenobacac, VBR, pragu. Da li je osoba koja je donela ovu odluku NORMALNA? Zamislite da nekom osteti vid ili ga naprska u usta i on pocne da se gusi. ko ce onda biti kriv?

  22
  1
 4. Ne šprdajte se s narodom. Od čijih para ćete da ih opremite tako (palica, sprej, radio veza) ?
  Niđe na svijetu nema ovoliko zaposlenih u komunalnoj policiji kao što ih ima u Herceg Novom.

  21
  1
 5. Sacuvaj boze,koga su sve zaposlili u ovu policiju!! Ovo je za plakat svaki dan! Koliko samo policija imamo u gradu! Na svakog gradjanina po jedan zaposleni! Obisao sam mnogo svijeta,zivio vaka dugo godina,ali na 600 000 stanovnika ovoliko polucije nigdje na svijetu nisam vidio! Sprejevi,oruzje,zapisnici,sta se ovo desava! Ko ce ovo sve izdrzat od 300 eura plateko ce ove sve naranit!!!! Dokle?????

  30
 6. Tuci stoku,nego sto smo kad ovo dozvoljavamo,sto ih ne posaljete na proteste ispred bolnice da pokazu solidarnost,a ne se junacite kako ce te mucit i tuc ljude po ulicama.

  32
  1
 7. OPSTE LUDILO SAMO VI JACAJTE REPRESIVNE MJERE. JOS IM UVALITE ONE MOTKE STO U INDIJI IMAJU I NISMO ZA BOLJE KAD SMO DOZVOLILI DA SE OVAKO IGRAJU SA NAMA. PA ONI SU BOLJE NARUZANI NEGO DRZAVNA POLICIJA. PA ROTIV KOGA SE TAKO NAORUZAVATE MORA DA SE NAJAVLJUJE OTIMANJE IMOVINE ZBOG NEMOGUCNOSTI PLACANJA NAMETA KOJI SU SVAKIM DANOM VECI.

  31
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code