Početna Društvo Komunalni red u parkiranju ispred zgrade Doma zdravlja, a ne odgovora svima

Komunalni red u parkiranju ispred zgrade Doma zdravlja, a ne odgovora svima

28

Uprava Doma zdravlja u Herceg Novom odlučila je da spriječi svakodnevni haos u parkiranju vozila uz zgradu, na ulazu, trotoaru i mjestima koja su predviđena za službena vozila i pacijente hemodijalize. Iz tehničke službe su postavili stubiće uz trotoar ispred prozora internističke ambulante, pulmološke i ambulante za primanje infuzija za djecu. Zaveden je red, ali je on izazvao negodovanje pojedinih građana, koji tvrde da sada nema mjesta kada dolaze hitni slučavi ili roditelji sa bolesnom djecom.

Šef tehničke službe Doma Zdravlja, Darko Sjerković kazao je za Radio Jadran da je uprava bila prinuđena na takav potez kako bi uveli komunalni red i zaštitili osoblje i pacijente:

Picerija i restoran

– Sa sjeverne strane Doma zdravlja zaštitna, žuta linija je bila bukvalno pregažena i auta parkirana do samog zida. Čak su nam i udarali u zid i prozore. Kada se automobil startuje, izduvni gasovi ulaze u ordinacije, a i buka motora je smetala osoblju koje radi na pregledima, naravno i pacijentima, posebno na pulmološkom odjeljenju. Zamislite da tu ulaze izduvni gasovi, a treba pacijent da se pregleda. A poznato je kakvi su to pacijenti. Zato smo napravili malo reda, postavili zaštitne stubiće, sva mjesta za parkiranje obilježena su po propisu – navodi Sjerković.

On je objasnio da je uprava, u konsultaciji sa Službom Komunalne policije, još prošle godine postavila saobraćajne znakove za regulisanje saobraćaja, odnosno parkiranja u okrugu zgrade Doma zdravlja. Pored toga, sanitetska vozila su sa gornjeg platoa uklonjena, premještena na donji parking kako bi se ostavilo više prostora za hitne slučajeve i vozila Službe za hitnu medicinsku pomoć.

Imaju i redara koji brine da ne dođe do zagušenja, ali ni on niti bilo ko drugi neće spriječiti da u hitnim situacijama neko ostavi vozilo pored Hitne pomoći ili na mjestima označeniim žutim linijama.

Stubići su postavljeni i kako bi se trotoar, predviđen za kretanje pješaka i dječijih kolica, oslobodio za tu namjenu.

– Imali smo slučajeva da neko parkira veći kombi i jednostavno zatvori prolaz. Sa desne strane je parking, a sa lijeve vozači su ostavljali kola, na trotoaru, uz prozore naših ambulanti. Tada bi nastao haos, jer vozila ne bi mogla da prolaze – kazao je Sjerković.

Osim toga pojedini izdavaoci soba i apartmana, u okolini Doma zdravlja, koristili su parking prostor, ostavljen pacijentima i zaposlenima, za automobile svojih gostiju. Mjesta već predviđena za parking kod zgrade Doma zdravlja nisu ukinuta. I dalje postoji dovoljno prostora za vozila, ali je stubićima konačno uveden red.

Inače, ispred zgrade Doma zdravlja nalazi se čak 86 parking mjesta, od čega je 18 predviđeno za službena vozila, a 68 za pacijente i zaposlene. Međutim, kada se parkiraju turisti ili vozači “iz komšiluka”, evidentan je nedostatak parkinga za pacijente ili zaposlene.

28 Komentari

 1. Ono što je ljepše ne znači da je bolje.Treba zadovoljiti potrebe svih gradjana,napravit red bez prioriteta,ozbacit višak,riješit da bude praktično,a to zna samo stručnjak koji je prošao sito i rešeto,radio da bi zaradio,nemao nikakve veze i niko ga nije šlepao,a dje je taj realno .Ovo je samo poznati scenario nove pameti da bi se nešto radilo.

 2. Samo dva dana nakon ” ubodjenja reda ” hitan slucaj ispred djecijeg djete dovzeno u teskom stanju otac djeteta nema gdje da ostavi svoje vozilostaje na sred puta nastaje frka guzva…. Mislite da je neko iz uprave smio da sidje da pomjeri ili da uklone vozilo pola sata je bio zatvoren saobracaj. Sta je trebao da ucini covjek sa bolesnim djetetom da parkira na Toplu lll i da sidje pjeske. Uprava se GARAŽIRALA i ne mrda nidje

  5
  2
 3. Prvo nekulturne taksiste maknite sa coskova I parkinga i ima ce mjesta za sve. Ovaj nered koji taksisti prove(stvarno mislim na taksiste ne na Demokrate) Ovo je uzas

  21
 4. Koliko ste jadni i plitki sa vasim komentarima.Je li mozda zagradjen put ili trotoar za pjesake?Jeste li ikada razmisljali kad onako parkirate da nekada jedva moze i malo auto proci kako bi proslo nedaj boze vatrogasno vozilo.

  14
  9
 5. Izmjestite Dom zdravlja na novu i adekvatnu lokaciju.Parking je generalno najveci problem, koji se mora rijeseti, a ne da vatamo po 5 krugova radi usidrenih turista i lokalaca koji imaju po tri vozila na jednu stambenu jedinicu.

  8
  9
 6. Red je svakako potreban,ali može da ga pravi samo onaj ko problem vidi sa svake strane i ko želi da problema ne bude više.Rješiti zadatak nije lako,nema šale sa ljudima,Možda je ovako bolje,ako su uzeti u obzir svi podaci,nije valjda ovo samo obična izmišljotina pojedinca.

  13
  4
 7. Uvodjenje komunalnog reda bi trebalo znaciti vise a ne manje parking mjesta. I naravno nadzor istih da budu samo za pacijente. Ni jedan pacijent nece parkirat dan i noc

  20
  5
 8. Najbolje jos da postave rampu i naplacuju euro po uri vremena … Posto su nam zdravstveni radnici strasno brzi i strucni

  15
  5
 9. Nema veze,sad ima dosta manje mjesta za parkiranje,mozemo se parkirati kod Supa ili kod semafora(nemoguca misija),pa sa bolesnima pomalo pjeske do gore.Sve sto se moze kazniti i (u)skratiti je regulisano 1/1,nema greske.Kad se nesto pocne praviti i siriti za opstu dobrobit,neka se onda uvode regule

  33
  4
 10. Uprava bila prinudjena… hahaa jeste svoja PRIVATNA vozila parkiraju u garazama Doma Zdravlja a mi se snalazimo.
  A izduvni gasovi to je sješno g-din. Sjerkovicu ???

  36
  8
 11. Sramota treba da se krużi oko dz da bi se našlo mjesto a onda povećavate zagađenos koje smeta glumici na pulmologiju.Bolje zatvorite dz

  24
  6
 12. Sano čitam komentare, pa vi ste ljudi zli do bola…Ne odgvoara vam red, a hoćete haos.Znate li koliko sam nedavno čekao sa bebom da izađem jer se od nepropisno parkiranih auta nije moglo nikud.Punih pola sata u autu bez klime…Prestanite da se ponašate molim vas kao divljaci .Ovdje reaguju samo oni koji više ne mogu za dž. da parkiraju kod Doma zdravlja i koje baš briga što su autom ulazili u ambulante …Bruka od naroda!

  24
  22
 13. Gospon Sijerkovic bi zaista trebalo sa proba da parkira auto van parkinga DZ (posto sada nece biti mjesta u krugu) i u narucju sa bolesnim uplakanim djetetom , lumbrelom i pratecom dokumentacijom po pljusku udje na djecje odjeljenje.
  Umjesto da osmislite koje parking mjesto vise, vi ste ih na ovaj rastuci broj stanovnika smanjili . Biseri

  49
  5
 14. Zar nemaju klime u svim ordinacijama..ili su energetski efikasni pa vise vole da otvaraju prozore..onda …smetaju im buka i izduvni gasovi…zatvorite te prozore ili..pak..opet.. ne mozete jer kroz njih i taj hodnik bjezite iz ordinacija..pa smetaju auta da iskocite….molim gdina sjerkovica da odgovori gdje ce sad pacijenti parkirati jer od vozila vasih zaposlenih koji dodju na posao prije njih..nece ostati ni jedni legalno mjesto..

  38
  4
 15. Kad se parkiraju zaposleni i sluzbena vozila ne ostane ni 20 mjesta za korisnike usluga!
  Bolje da na taj nacin razmisljate Bozovicu i Sjerkovicu!

  53
  3
 16. Ja bože dragi koji ovako ružno ograđuju torove. Pa za s**** se to ljepse i funkcionalnije pravi ili neki bravar treba da zaradi na tom poslu koji je estetski gledano katastrofalan. Mali savjet. Uzvišeni ivičnjak svaki drugi farban u zuto. Trajno i puno ljepse i jeftinije…..

  18
  2
 17. Nemojte da se sprdate sa narodom. Juce ujutro u 7h nisam imala auto gdje da parkiram, a dovodim malo dijete sa visokom temperaturom. Morala sam da pravim tri kruga kako bih nasla parking mjesto. Skoro sva mjesta zauzmu zaposleni, a ne toliko koliko kazete.

  69
  2
 18. Komunalna policija, a ima ih 30-40-50, neka stavi dežurnoga gore pa nek piše prijave svim koji taj parking koriste u suprotnosti sa “pravilnikom”, bio domaći ili furešti. Za mjesec dana bi se uvela “kultura” . Silom ako neće milom. Pošto su pripadnici Komunalne policije vezani za kafiće i ispijanje kafa, gore u DZ ima i automat za kafu, da im lakše padne dežurstvo

  52
  3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code