Početna Društvo Komunalno stambeno dobro radi, ali grad ostaje bez palmi

Komunalno stambeno dobro radi, ali grad ostaje bez palmi

11

Zelenilo, lokalni putevi, javna rasvjeta zavise od rada Komunalno stambenog preduzeća, a ono po ocjeni hercegnovkog lokalnog parlamenta posluje solidno. U gradu sa dotrajalom infrastrukturom, sa malo radnika, lošim navikama stanovnika, nedovoljno novca, osjetan je napredak.

Ovo preduzeće može biti reper drugim društvima sa ograničenom odgovornošću, čiji je osnivač Opština, jer je dostavilo kompletan i detaljan materijal o svim obavljenim poslovima, problemima, planovima. Sve su to ocjene oko kojih su manje-više saglasni odbornici novske Skupštine.

Ipak, ostaje niz otvorenih problema, koje ruže lijepo lice grada, a život u njemu čine nesređenim. Gotovo da je izgubljena bitka sa crvenim palminim surlašem. Uprkos tertiranju palmi, injektiranju, dendrohirurgiji, Herceg Novi sve više liči na Šavnik, a ne na mediteransko turističko mjesto, primjećuju iz opozicije.

Mnogo je posla i na održavanju javne rasvjete, a ona “čuvena” led nije ni bila u nadležnosti Komunalno stambenog, koje ima svega 80 zaposlenih. Probem je i nedostatak grobnih mjesta na gradskom groblju.

Direkorka, Jasmina Konjević ističe da se cijene tretiranja palmi i dendndrohirurgije nijesu mijenjale od detktovanja bolesti, odnosno preduzeće nije mijenjalo cjenovnik usluga od 2006. Za mnoge građane je previše 10 eura po tretmanu. Uprkos pomoći resornog Minitarstva zaraza surlašem se i dalje širi. Hercegnovsko Komunalno stambeno je jedino preduzeće na primorju koje je preuzelo borbu sa surlašem, smatrajući to svojom oabevzom, dok u drugim opštinama to rade privatnici.

No, u Herceg Novom još nije riješen tretman–odlaganje zelenog otpada. I dalje ima privremenu deponiju, a nema pozicije za bio drobilicu. Upitno je i odlaganje građevinskog otpada i šuta. Za ljepši grad su bitne i fasade zgrada i kuća, a tu je posao zastao.

Učešće radne snage u troškovima ovog preduzeća je čak 67 odsto, a nabavka materijala samo 15 odsto. Konjević to objašnjava činjenicom da radnici, čija je plata prosječno 540 eura, uglavnom, rade “na mišiće”, kopaju, sade, čiste, kose, te malo toga obavljaju mehanizacijom.

11 Komentari

 1. Komunalno nije na visini zadatka to je sigurno..sve polazi od managementa
  Kako obrazuju radnike tako ce i da rade
  Dovoljno je prosetati i vidi se zapustenost i nemar ..i uklonite vise bidone sa vodom i cigle i grede sa javnih povrsina gdje bahati pojedinci misle da je to njihova svojina jer je pored njihove kuce pa “cuvaju parking”??to su javne povrsine ..
  Izdali garaze pa sada zauzimaju javno zemljiste.

 2. btw koju su to palmu tretirali, okinuli uradili bilo šta od februara do danas? Šta je parkom Boke? Vidim kose travu tamo, čuš kose travu a drvored u kolapsu, licemjerno do krajnjih granica

  10
  1
 3. Živa istina, kad ih nazoveš i AKO se jave – što god da so htjeo nije njihova nadležnost.
  Do sad najbolja izjava bila je da su bandere ulične rasvijete uz donji put u nadležnosti Morskog Dobra! Alo!
  Kako ono navijači pišu: #konjevicout

  18
  3
 4. Xaxaxaxaxa a culi jasminu najgori kadar u opstini.Kad zoves u komunalno oni za nista nisu nadlezni.Zato jasmina podnesi ostavku upropasnila si preduzece!!!!!”Mica kaze da ima najbolje kadrov”pa vidimo kako su dobri i azurni.

  22
  4
  • Istina sedi 1. Idi ogrebi se za dojc u gradsku od nekog i zvaci pvc kasicicu 2 sata.
   Raspitaj se prvo sta ide u ciju nadleznost u gradu pa komentarisi. Nekoliko puta su i meni rekli da nisu nadlezni i uputili na onog ko jeste, pa sam sa njima sve resavao.

   6
   15
 5. gluposti pogledajte gomilu igraliste decije haos , kakav rad ovo je nikad gore !!! zar vi mislite da smo mi bas tolike budale toliko ste radnika zaposlili na nekakve ugovore a ucinak nikakav !

  20
  2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code