KONAČNO, POSAO! Evo gdje će se zaposliti Novljani

KONAČNO, POSAO! Evo gdje će se zaposliti Novljani

6121
0
Podijeli

Hercegnovska preduzeća i građani Herceg Novog imaće prioritet prilikom angažovanja i zapošljavanja  odmah nakon otvaranja prve faze Porto Novog u Kumboru, saopštilo je Udruženje privrednika Herceg Novog čiji su predstavnici danas obišli gradilište budućeg luksuznog turističkog naselja na poziv investitora.

– Poziv koji smo dobili od Azmont Investment-a, je najbolji dokaz da je Udruženje privrednika već prepoznato kao strateški partner velikih investitora u Herceg Novom. Novski privrednici moraju biti angažovani u svim investicijama koje se relizuju u našem gradu jer imaju kapacitete i znanje, a to automatski znači više radnih mjesta za Novljane. Ova saradnja sa Azmontom će biti snažan zamah oporavku posrnule privrede u Novome, kazao je Darko Šiljegović, predsjednik Udruženja privrednika Herceg Novog. On je naglasio da je naredni susret zakazan već za sedam dana i tada će biti riječi o konkretnim potezima.

Picerija i restoran

-Nemamo vremena za gubljenje. Dogovoreno je da Udruženje privrednika i Azmont potpišu Memorandum o saradnji i da krenemo u realizaciju u skladu sa trenutnim aktivnostima, i da novski privrednici počnu pripreme kako bi kvalitetom i konkurentnošću odgovorili visokim zahtjevima ovog elitnog kompleksa. Iz Azmonta su naglasili da će, nakon izgradnje, većina servisa neophodnih za funkcionisanje ovakvog kompleksa biti povjerena privrednicima i pojedincima iz Herceg Novog, a da će im partner u tome biti Udruženje privrednika Herceg Novog, kazao je Šiljegović.

Iz Azmonta su rekli da će za servisiranje jednog ovakvog turističkog kompleksa  biti neophodno zaposliti do 500 ljudi koji će brinuti o obezbjeđenju kompleksa, spoljašnjem čišćenju,kao i čišćenju apartmana i vila, održavanju zelenih površina i bazena… Takođe lokalne firme će biti angažovane na snabdijevanju ugostiteljskih objekata, iznajmljivanju vozila i plovila, i organizaciji svih turističkih sadržaja.

Prema riječima Zdravka Mišeljića, potpredsjednika Udruženja, privrednici su zadovoljni onim što su vidjeli na gradilištu.

– U momentu kada bude završen, ovaj kompleks će biti ogroman ekonomski zamajac privredi grada. Osim naših sugađana koji će direktno raditi u kompleksu, preko novskih preduzeća koja ga budu servisirala, skoro svaki građanin će osjetiti ekonomski boljitak. Koliko sam zadovoljan ovim što sam vidio na gradilištu, toliko sam ogorčen činjenicom da u ovoj fazi gradnje ne učestvuje nijedno preduzeće iz Novoga i odnosom lokalne samouprave koja je bila u stalnoj komunikaciji sa investitorom, a nije niti pokušala da lobira da makar dio novskih preduzeća uključi u realizaciju ove investicije, kazao je Mišeljić. On je naglasio da će od sada privrednici Herceg Novog djelovati jedinstveno kroz svoje Udruženje i da neće čekati da ih se sjeti lokalna vlast, ma ko to bio.

Udruženje privrednika će u najskorijem roku dobiti od Azmonta spisak radnih mjesta koja će biti otvorena čim krene prva faza.

– Taj spisak ćemo staviti na naš sajt, a organizovaćemo i edukacije i prekvalifikacije kako bi što više Novljana uposlili. Pozivamo mlade sugrađane da se edukuji i da ostanu u Novome, jer će posla biti, poručili su iz Usdruženja privrednika Herceg Novi.

Plaćeni izborni program

Nema komentara