Konačno: Radnicima Bolnice Meljine dvije od četiri zaostale plate

Konačno: Radnicima Bolnice Meljine dvije od četiri zaostale plate

3226
5
Podijeli

bolnica meljine 5Zaposlenima u Opštoj bolnici Meljine isplaćene su dvije od 4  zarade, aprilska i majska, a do 20. avgusta radnici bi trebalo da prime i platu za jun, potvrdila je za Radio Jadran predsjednica Sindikata Bolnice Meljine, Slavica Drobnjak.

Ona je takođe navela i da je na račun Sindikata Bolnice juče uplaćena jednokratna pomoć od 25 hiljada eura, koju je Opština Herceg Novi obezbijedila iz stalnih budžetskih rezervi.

Picerija i restoran

Objasnila je i zbog čega plate nijesu isplaćene 1. avgusta, kako je bilo dogovoreno na sastanku predstavnika Bolnice, lokalne samouprave, kao i potpredsjednika Vlade Petra Ivanovića i ministra zdravlja dr Budimira Šegrta:

“Bio je dogovor da se do 1. avgusta daju dvije plate, ali zbog problema u Bolnici, kao i drugih tehničke pirode, to nije moglo biti realizovano. Stoga je 5. avgusta isplaćena aprilska plata, a juče za maj”, kaže Drobnjak.

bolnica strajk 4Ne želeći da na bilo koji način politizuje ili da se tako shvati  rješavanje nimalo zavidne situacije u Bolnici, Drobnjak je istakla i da je poseban doprinos u rješavanju problema dao predsjednik OO DPS Slobodan Radović Krušo:

“Zaista ne želim da ovo sada ispadne kao neka politička promocija, jer smo mi kao Sindikat apolitična organizacija, ali čovjek se zaista angažovao i ovdje i u Podgorici, i to treba naglasiti, s obzirom da je Duško Radović Krušo bio uporan da nas stavi pod stečaj, pa samo pravim poređenje“ – zaključila je Drobnjak.

Ona je dodala da je u toku rješvanja isplate i doprinosa za plate, i vjeruje da će svi problemi uskoro biti riješeni, čime bi se stabilizovala situacija u bolnici.:

“Bolnica ima hranu i ljekove i sva potrebna sredstva za funkcionisanje, kao i radnike koji odgovorno obavljaju svoj posao, čak i sada kada nijesu za to bili isplaćeni. Ni po jednom gestu se nije moglo primijetiti da su radnici već,evo, i peti mjesec bili bez plate i mislim da, narodski rečeno radnicima Bolnice treba skinuti kapu”, zaključuje  Drobnjak.

5 Komentari

  1. Drobnjak je samo otegla rješavanje problema i iskomlikovala situaciju,a nije vam ona platu dala,nego su se gore dogovorili …..pa će poslije lako.

  2. Slavica Drobnjak je bila PROTIV strajka medicinskih radnika koji je i doveo ministra na sastanak u bolnicu i pokrenuo rijesavanje problema u bolnici!O kakvom sindikalnom predstavniku se radi procjenite sami!

Ostavite komentar

*

code