Konačno: Turistička organizacija Herceg Novog počinje dogovor sa predstavnicima privrede radi unapređenja...

Konačno: Turistička organizacija Herceg Novog počinje dogovor sa predstavnicima privrede radi unapređenja ponude grada

12
Podijeli

Turistička organizacija Herceg Novog u koordinaciji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore priprema plan prezentacije turističke ponude. Hotelijerima i davaocima usluga smještaja iz TO su poslali poziv za sastanak, u nastojanju da se uključi što više zainteresovanih u pripremi promo materijala za sajmove i zarad unapređenja turističke ponude.

– Sastanak je zakazan za subotu 26. avgusta u velikoj sali Opštine Herceg Novi sa početkom u 18 h, gdje želimo da pored dijaloga o aktuelnom stanju u turističkoj privredi, započnemo i razradu promocije turističke ponude za sva godišnja doba – ,,Primorski i planinski doživljaji u jednom danu”. Pod ovim sloganom podrzumjevamo što bolje formulisanje, organizovanje i realizaciju vrlo specifične hercegnovske ponude koju zahvaljujući svojoj poziciji naš grad ima. Nedovoljno je iskoorišćena činjenica da se u jednom danu može boraviti u predivnom morskom ambijentu na Rosama i uživati u ronjenju, ribanju, jedrenju, a potom u sasvim drugom ambijentu vanredno lijepih pejzaža padina Orjena ići na planinarenje, vožnje bicikla, hajking ili čak i skijanje – navodi v.d. direktor TO Hreceg Novi, Pavle Obradović.

Picerija i restoran

Promocija objedinjene morske i planinske turističke ponude planirana je na predstojećim sajmovima u Novom Sadu, od 5 – 07. oktobra, Riminiju, u Italiji od 13 – 15. oktobra, u Varšavi u Poljskoj od 20. – 22. oktobra, u Londonu od 6 – 8. novembra.

Takođe je upućen poziv hotelijerima i davaocima usluga da pripreme ponudu svojih objekata za aranžmane za Novu godinu (3, 5 i 7 noćenja), Praznik Mimoze (3, 5 i 7 noćenja), Hercegnovske aprilske pozorišne svečanosti (3, 5 i 7 noćenja) i period za Prvomajske praznike, kao i period do 15. juna (3, 5, 7 i 10 noćenja).

12 Komentari

 1. Bokin prostor u Njegosevoj je trebalo da kupi Turisticka organizacija a ne da budu zavuceni gore uza skale dje ne moze pola naroda ni nac’ ni doc’ !!!
  Ali nema nikoga doma!

  5
  1
 2. Daj više uradite nešto da ne budemo samo tranzitni grad… Da nas stranci pregaze ili se provozaju kroz Novi do Kotora i Budve. Ne pamtim da je neka dobra video prezentacija urađena da bi se izreklamirao Herceg Novi, a da ne spominjem da treba nešto još ozbiljnije od toga što svaki turistički grad ima. Totalno su nas prešišali svi, čak se i pojedina sela izdigla, izgradila koje kakve marine i napravile atrakciju, zatim grad sa jednom ulicom, delimičnim šetalištem i malim starim gradom hit i ponos Crne Gore, a mi padosmo u zaborav. Npr po izlasku iz autobusa u Dubrovniku dobijate flajere (reklame) grada Kotora, Budva i Tivat na svakoj video reklami, a mi ništa. To je sramota za grad sa 4 tvrđave, 98 manastira, Titovom Vilom, Kućom Ive Andrića, Mamulom, Rosama, Plavom špiljom, Žanjicama, najčistijom morskom vodom u Jadranu, planinskim turizmom, izvorima, ljekovitim blatom … Turisti bi možda i došli, ali NE ZNAJU !

  10
  1
   • 89 vjerskih objekata ima, ja sam se malo zaneo. Ali svejedno, ne mijenja činjenicu.

    89 crkava hercegnovske opštine – podatak uzet sa zvanične internet stranice Opština Herceg Novi.

    Na području Opštine Herceg-Novi ima 89 crkvenih objetaka, i to 74 pravoslavnih i 14 rimo-katoličkih, kao i 11 ruševina. Ovi sakralni objekti nalaze se u dvanaest srpsko-pravoslavnih crkvenih opština, dva srpsko-pravoslavna manastira i tri rimokatoličke župe.

    4
    1
 3. U naslovu riječ konačno je suvišna.Bio je sastanak 2015 godine sa turističkom privredom i rekli su sto su imali nije ih niko ispratio od TO i javnih preduzeca, mada i medju turističkom privredom ima onih paradajz privrednika.Zadnji dio teksta je dobra inicijativa, ostalo je u virtuelnom svijetu kao sajtovi mladog direktora.Npr.ko je došao iz Londona da bi vi trošili novac da se pojavljujete tamo na sajmu.Da neće možda doći u Igalo na kukuruze i luna park sa šećernom vunom.Novi Sad je dobra opcija držite se Jagodine i Leskovca to nam je domet za ovakvu paradajz ponudu.P.S. Dajte onome Sabanovicu i njegovom drugu da naplaćuje turističku taksu inače propade vam privredni susret, to je svaki put u pozadini.

  7
  3
 4. Prošle godine smo sasvim lijepo prošli sa izdavanjem ležaja, a TO nije radila. Osim dobrog provoda, na sajmovima turizma se ništa važno više ne događa. Rezervacije idu Internetom, direktno ili preko Booking.com. Već imamo direktno interesovanje, i rezervacije, za Novu Godinu i Praznik Mimoze. TO nije potreban.

  20
  4
 5. Prvi septembar je krajnji rok do kada bi se morao objaviti program nove godine i praznika mimoze. Naravno to se izgleda za naših života neće desiti. Na osnovu čega će hotelijeri predložiti aranžmane kada nema programa??? Mi još nemamo odgovore da li će se organizovati doček nove godine na otvorenom. Ko će nastupati? Koliko dana? Itd. Nakon definisanja programa treba raditi promociju, ali ciljanu na osnovu programa.

  18
  7
 6. Ovo je profesionalnost u turizmu na nivou predavanja u srednjoj skoli prije trideset godina. Jasno je kakve ce biti posledice. Turizam je ozbiljan biznis koji se ne organizuje trljanjima u akupstinskoj sali uvijek sa istim ljudima.

  21
  5

Ostavite komentar

*

code