Konačno uklonjeno smeće ispred prodavnice u Igalu

Konačno uklonjeno smeće ispred prodavnice u Igalu

2029
3
Podijeli

Opet priča o gotovo skandalozno ružnoj slici zatrpanog ulaza u prodavnicu Idea u Igalu. Tekst i slike o tome smo objavili u subotu, a  situacija je do maločas bila gora. Nekoliko čitalaca portala obratilo se i danas našoj redakciji jer do nadležnih nisu mogli doći, kako bi ukazali na ovaj veliki problem mjesta i opasnost od zaraze.

idea smece 080816–  Smeće je na ulazu u prodavnicu, smrad se širi cijelom ulicom, a da sve bude gore tuda i ulazi roba u prodavnicu, hljeb i meso, sve nezaštićeno, zarazićemo se i mi i gosti – ogorčeno pričaju mještani Igala.

Picerija i restoran

Ni redakcija Radija Jadran nije mogla dobiti direktora Čistoće, Borivoja Bonića, da saznamo zašto ne odvoze smeće ispred prodavnice Idea.

Saznajmeo da je Komunalna policija u subotu izašla na teren i izdala prekršajni nalog prodavnici Idea. Obećali su da će danas opet izaći i uraditi isto, ako bude potrebe, a u skladu sa zakonom.

Na drugoj strani, postavlja se pitanje, zašto je ulaz u prodavnicu Idea gotovo zatrpan smećem danima i zar to ne smeta ovoj trgovinskoj kući?

Obrazložili su nam da je uklanjanje smeća sa mjesta koja su za to namijenjena u Igalu u nadležnosti DOO “Čistoća“ Herceg Novi, kao i da lanac prodavnica “IDEA” ima sa njima kontinuiranu saradnju.

– Uz mjesečnu nadokandu, koju redovno uplaćujemo, dogovorili smo da radnici preduzeća “Čistoća“ Herceg Novi svakodnevno dolaze i odnose smeće ispred naše prodavnice u Igalu. Zbog ogromnih gužvi koje su svojstvene primorskim mjestima tokom sezone, vozilima “Čistoće” često je otežan prolaz do kontejnera, a količina otpada zavisi i od drugih pravnih subjekata, koji na istom mjestu odlažu smeće. Apelujemo na njih da tu praksu promijene i svoj otpad odlažu na mjesta koja su za to predviđena – poručuju iz kompanije Idea.

idea smece 080816 2Oni dodaju i da komunalna policija krajem prošle sedmice nije izdala prekršajni nalog protiv prodavnice Idea, kako su to rekli Jadranu iz Komunalne policije.

Na primjedbe  mještana da pored smeća trgovci primaju robu za objekat, nezaštićeno meso i hljeb, odgovarju da im je bezbjednost hrane i ostalih proizvoda uvijek predstavlja najveći prioritet.

– U našoj prodavnici u Igalu prijem mesa i hljeba obavljamo na drugom ulazu, koji se nalazi sa gornje strane objekta. Iz tog razloga smo zakupili dodatno parking mjesto, kako bi se prijem robe odvijao nesmetano i u skladu sa svim standardima kojima je uređena ta oblast poslovanja – zaključuju iz Idee.

A šta možemo zaključiti zajedno? Smeće nije palo s neba. Prave ga i odlažu svi iz tog dijela Igala, samo neki ne i po propisima. Je li to Idea ili neko drugi, treba da utvrdi Komunalna policija, a radnici “Čistoće” su morali brže reagovati. Upravo saznajemo da su nakon nekoliko dana maločas ipak sanirali deponiju.

3 Komentari

  1. Sta je sa kobajagi fontanom i mjestom za odmor u parku u crntru Igala Cesme kojima se od barustine nrmoze prici kao ni stszama zs pjesske A tek se.napiti vode sa cesmi koje su sramota za grad Tu nemoze.prici ni zdrav.covjrk a kamoli pacijenti iz Instituta koji je u neposrednoj blizini kso i djecije igralistei autobusko stajaliste
    0    0

Ostavite komentar

*

code