KONAČNO DOZVOLA ZA GRADNJU PROSVJETNE ZGRADE NA SAVINI

KONAČNO DOZVOLA ZA GRADNJU PROSVJETNE ZGRADE NA SAVINI

0
Podijeli

   Nakon osmogodišnje neizvjesnosti i mukotrpnog iščekivanja, izgradnja stanova za prosvjetne radnike u Herceg Novom ipak je izvjesna. Naime, prije 15-ak dana ministarstvo turizma i održivog razvoja izdalo je građevinsku dozvolu za gradnju stambene zgrade na Savini. Kako je Radiju Jadran saopštio prof. Milan Pušica, član UO stambene zadruge, za rješenje dugogodišnjeg problema oko dozvole zaslužni su ministri Sekulić i Stijepović koji su u direktnoj komunikaciji pronašli način da prosvjetari konačno dobiju dozvolu za gradnju.

  O svemu je, prema riječima Pušice obaviještena i opština Herceg Novi, koja  je nekoliko puta vraćala projekat na doradu i odbijala da izda građevinsku dozvolu. Sda opština takođe treba da, u skladu sa zakonom, da neke saglasnosti, a prosvjetari se nadaju da razloga za odugovlačenje neće biti.

   Nova dozvola, na žalost umjesto planiranih 64 stana, predviđa gradnju 44 stana, što je razočaralo prosvjetne radnike. Od tih 44 stana, četiri će ići Katastru, jer je takav ugovor postignut sa opštinom još prije osam godina.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code