Početna Društvo KONAČNO SRUŠEN „TAMARIS“

KONAČNO SRUŠEN „TAMARIS“

0

tamaris_ostaci1
Nekoliko detonacija oko 12.30 oglasile su i označile kraj višedecenijskog trajanja hotela „Tamaris” u Igalu. Zgrada koja je sagrađena prije 45 godina i u kojoj se nalazilo kupalište jutros je bila opasana dinamitom oko nosećih stubova, a iza podneva je srušena neagresivnom metodom. Nekih sat došlo je i do zakrčenja saobraćaja, jer su komadi betona bili i na saobraćajnici ka Herceg Novom. Na udaru je bio višegodišnji bor, koji za sada još odlijeva minama, ali su zato stradali saobraćajni znaci. Onaj za parking je preživio.

Podsjetimo da je rušenje ovog hotela u vlasništvu „Vektra Boke” počelo 22. novembra 2011. godine. Radovi su intezivrani tek nakon prvomajskih praznika. Za završetak posla ostavljeno je mjesec, ali zbog načina gradnje morali su da budu angažovani eksperti iz inostranstva. “Tamaris”, koji je sagrađen 60- tih godina prošlog vijeka imao je 80 soba sa balkonima okrenutim moru. Imao je restoran, mliječni restoran, terasu, aperitiv bar, ljetnju baštu, sopstveno kupalište, teretanu i centralno grijanje. Iako su se mještani plašili da će početak sezone dočekati sa netaknutim ruševinama to se ipak nije dogodilo. Gradnja novog objekta planirana je za jesen, a u međuvremenu Igaljani pričaju da bi tu mogao biti parking.

I dok je za neke to bio samo običan hotel, nekima je „Tamaris” bio odredište za trajnu ljubav. Jedna gospođa je uzela zato komadić betona. – Tu su na terasi svirali Egzodusi, kada sam ’89 upoznala muža, ovaj komadić je dio moje prošlostii zato ću ga čuvati – rekla je. Izgleda da će mnogi još čuvati „Tamaris” u sjećanjima.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code