Početna Turizam KONAČNO VELIKI HOTEL U KOTORU

KONAČNO VELIKI HOTEL U KOTORU

0

ko_catovic_sekulicNa mjestu bivšeg Ugostiteljsko rekreacionog centra (URC), u blizini rjeke Škurde, američka Stratex grupa, odnosno kompanija Kotor bay hotel, uložiće do 2015. godine 32 miliona eura u gradnju hotela sa 5 zvjezdica, 100 soba i 50 apartmana. Zdanje će biti potpuno uklopljeno u okolinu. Na konkursu za idejno rješenje od 11 radova prva nagrada i 20 hiljada eura pripalo je autorima iz Londona – Urban senese Consultants Architects iz Londona. Tim čine: Vesna Bostandžić, Daniel Linham, Gary Poon, Vernes Čaušević. Predsjednica Kotora Marija Ćatović je uvjerena da  će se primjenom izabranog najboljeg rješenja efikasno valorizovati ukupan potencijal urbanističke parcele nekadašnjeg Ugostiteljsko-rekreativnog centra, kao i da će izgradnja visoko rangiranog većeg hotelskog objekta, na pravi način zaokružiti turističke potencijale Opštine.

ko_hotelDekan Arhitektonskog fakulteta, Goran Radović je rekao da su u prvonagrađenom radu korišćeni povoljni uslovi lokacije:

Picerija i restoran

„Korišćena je i vodena površina i njeno uvođenje u objekat, izraženi preko mandraća i izdužene forme spratnog bazena, pa tako predstavljaju okosnice cijelog objekta, što radu daje poseban kvalitet“.

Inače, premijer Lukšić boraveći u Kotoru razgovaro je s rukovodstvom opštine i o drugim razvojnim projektima, posebno zaobilaznici:

»Ulažemo napore da zajedmo sa Kotorom prema Unesko-u obezbjedimo kooperativnost koja će značiti saglasnost za taj projekat, jer vjerujem da postoje argumenti koji će ubjediti UNESKO da izgradnja obilaznice neće značiti niži kvalitet zaštite kulturne baštine u ovom gradu« – kazao je Lukšić.

Predsjednica Ćatović podsjetila je da je ta opština odmakla u projektima vodovodne i kanalizacione infrastrukture koja  je osnov svega. Opština Kotor je povezana sa Regionalnim vodovodom i radi se  studija za donjogrbaljska sela. Izvjestan je i projekat izgradnje lifta do tvrđave San Đovani, što će mnogo značiti za kotrksi turizam.

Izgadnjom lifta biće valorzovano 4,5 km dugih kotorskih bedema. Kruzera je sve više, čak 350 biće ih ove godine, a statistika pokazuje da svaki putnik potroši u Kotoru 42 eura, čime se demantuju neke tvrdnje da Kotor nema koristi od kruzera, zaključila je Ćatovićka.

 

 

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code