Koncert grupe Wilco dovešće u Kotor hiljade gostiju

Koncert grupe Wilco dovešće u Kotor hiljade gostiju

1
Podijeli

Wilco - Poster kotorU Kotoru će 24. juna, u okviru SeaRock festivala, nastupiti jedan od najvećih rock’n’roll bendova na svijetu, Wilco. To će, kako je saopšteno na pressu u Podgorici uticati na dolazak više hiljada turista. Direktor Turističke organizacije Kotor, Mirza Krcić, koja je organizator događaja, kazao je da će koncert biti održan na parkingu Benovo, a da će ulaz za tu manifestaciju biti besplatan.
– SeaRock festival se održava šestu godinu i u Kotor je doveo brojna poznata imena iz Evrope, a ove godine otišli smo korak više. Očekujemo finansijske efekte od koncerta, jer će biti održan u petak i više hiljada turista će, vjerujemo, ostati par dana duže u Kotoru – istakao je Krcić.
Direktor SeaRock festivala, Ivan Krivokapić rekao je da je Wilco jedan od najbitnijih američkih rok bendova, koji je u karijeri izdao 14 studijskih albuma i dobitnik je brojnih prestižnih nagrada.
„Bili su inspiracija Bob Dilanu, sa njim su 2013. godine bili na američkoj turneji. Njihovi koncerti su mjesecima unaprijed rasprodati, hedlajneri su najvećih svjetskih festivala. To nam govori da nas u Kotoru ovoga ljeta očekuje jedan fantastičan koncert, poslije koncerta Rolingstonsa, ovo će biti najveći rok spektrakl koji se desio u Crnoj Gori“, naveo je Krivokapić.
SeaRock festival ove godine trajaće jedan dan, jer ljetna pozornica tehnički nije dovoljno dostupna za ovakve koncerte.
“Ideja nam je da parking Benovo u narednim godinama zaživi kao festivalski prostor, jer Kotor zaslužuje da ima jedan veliki festival, pogotovo u ljetnjoj sezoni. Prostor na kojem će biti koncert može da primi od pet do sedam hiljada ljudi“, kazao je Krivokapić.
Predsjednik Opštine Kotor Aleksandar Stjepčević smatra da taj grad, organizacijom ovog koncerta, izlazi iz klišea i prosječnosti.
„Sa ovim događajem zvanično otvaramo turističku sezonu. Isto tako, ovaj događaj će doprinijeti obilježavanju deset godina od obnove nezavisnosti Crne Gore“, podsjetio je dr Stjepčević.
Državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Predrag Jelušić ocijenio je da će koncert benda Wilco imati dodatnu vrijednost i u promotivnom smislu, ne samo za Kotor već i za Crnu Goru.
– Ovakvi događaji treba da budu noseći turistički motivi da gosti zbog ovakvih događaja dolaze ne samo u Kotor, već i u Crnu Goru“, naveo je on.

Direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Željka Radak Kukavičić istakla je da Crna Gora pokazuje epitet destinacije koja iz godine u godinu postaje prepoznatljiva po kvalitetu u svim segmentima turističke ponude, uključujući manifestacije.
Na pitanje novinara da li će koncert benda Wilco biti ekskluzivan za prostor Balkana i koliko će njihovo angažovanje koštati, Krivokapić je kazao da Crna Gora ima eksluzivu za dio Balkana.
„Wilco će svirati na In music festivalu, ali to je festivalski nastup, tako da publika koja voli koncerte svakako će doći, jer je to potpuno druga koncepcija. Što se budžeta tiče, honorar benda je 60 hiljada eura. Pored toga potrebno je još 25 hiljada eura za produkciju događaja pošto je izuzetno zahtijevan“, odgovorio je Krivokapić.
Organizatori događaja su TO Kotor i Opština Kotor, uz podršku Ministarstva održivog razvoja i turizma i Nacionalne turističkae organizacije. Genralni sponzor je Komunalno preduzeće Kotor, koje je ustupio prostor za koncert.

Picerija i restoran

1 komentar

Ostavite komentar

*

code