Početna Kultura Koncert i prvi akvatlon u uvali Trašte

Koncert i prvi akvatlon u uvali Trašte

0

Prva Luštica Bay akvatlon trka za cijelu porodicu biće organizovana u nedjelju, 15. septembra u zalivu Trašte, u akvatorijumu marine Luštica Bay. Multisportsko nadmetanje, kao kombinacija plivanja i trčanja, osmišljeno je u pet kategorija kako bi svi članovi porodice mogli da učestvuju.

Radi se o zabavnoj nadmetanju u kategorijama za djecu od dvije do pet, od šest do 11 i od 12 do 17 godina, kao i za odrasle 18+ u dvije kategorije. Prva kategorija podrazumijeva 250 metara plivanja i 2,5 km trčanja, a druga kilometar u prvoj i 5 km u drugoj disciplini.

Koncept i organizacija Akvatlona osmišljeni su u saradnji sa Igorom Majerom, kreatorom renomirane međunarodne triatlon trke Ocean Lava koja se svake godine organizuje u Boki kotorskoj.

Najmlađi, djeca od dvije do pet godina nadmetaće se u disciplinama 50 metara trčanja kroz vodu i 100 metara trke. Sve dječije kategorije imaće potkategorije po uzrastu. Djeca od šest do 11 godina će se oprobati u plivanju na 100 metara i pola kilometra trčanja, dok će u nadmetanjima u kategorijama od 12 – 17 godina za zadatak imati da plivaju 200 odnosno trče 1200 metara.

Registracija je moguća putem društvenih mreža Luštica Bay, te na dan trke od 12 do 15 časova u marini Luštica Bay. Proglašenje pobjednika je istog dana u 17.30 časova.

Prethodno će, u subotu 14. septembra, u 21 čas na lukobranu u Luštici Bay biti održan koncert šestočlanog portugalskog benda Albaluna, kao događaj koji se organizuje u okviru muzičkog festivala Tivat World Music Festival.

Muzička djela Albalune inspirisana su kulturnim kontiniumom koji ujedinjuje narode oko Sredozemnog mora i tri kulture koje definišu civilizacijsko naslijeđe Iberijskog poluostrva.

Bend predstavlja kombinaciju mnogih koncepata i muzičkih stilova: Iberijska tradicionalna muzika miješa se sa zvučnim scenama koje dolaze iz dalekih zemalja, poput Balkana ili Bliskog Istoka, ne zaboravljajući afričke ritmove, sjevernoevropski folk i progresivni rok.

Koristeći što više antičkih instrumenata iz raznih djelova svjeta kao i modernih instrumenata, šestorica muzičara predstavljaju energičnu predstavu, punu različitih muzičkih aroma, obuhvatajući više žanrova, kao što su svetska muzika, prog rock i metal, folk, srednjovekovna muzika i fuzija.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code