Početna Oko nas Kotor Koncert ”Iskre mladosti” na Don Brankovim danima muzike

Koncert ”Iskre mladosti” na Don Brankovim danima muzike

0

Na koncertu pod nazivom “Iskre mladosti”, koji će biti upriličen 17. jula na Ljetnjoj pozornici u Kotoru, uz Festivalski orkestar KotorArta kojim će dirigovati poljski dirigent, maestro Jacek Rogala, publika će imati prilike da premijerno čuje autorsko djelo kompozitora i saksofoniste, Safira Adižesa. Za vizual na koncertu biće zadužen njegov brat, holivudski filmski producent Topaz Adižes.

Kako saopštavaju iz PR službe festivala, na istom koncertu nastupiće i jedna od najnagrađivanijih crnogorskih muzičkih nada, Kotoranka Nađa Janković na gitari. Specijalni gost večeri biće Isak Adižes koji će nastupiti kao narator u djelu svoga sina a svoje muzičko umijeće prikazaće i kroz kratak nastup na harmonici.

Detalji o događaju i informacije o pretprodaji ulaznica za ovaj koncert nalaze se na stranici www.kotorart.me.

– KotorArt je festival koji osluškuje potrebe svoje publike, stanovništva Crne Gore i turista koji je posjećuju. Vjerujemo da će “Iskre mladosti” biti jedan od interesantnijih događaja ovog ljeta na primorju. Posebno zadovoljstvo nam pruža činjenica da ovaj koncert podrazumijeva umjetničku saradnju međunarodnih kompozitora i izvođača sa domaćim snagama, našeg Festivalskog orkestra KotorArta, kao i nastup gitaristkinje Nađe Janković, čiju karijeru Festival već nekoliko godina podržava kroz poseban tematski okvir KotorArt Talenti – ističu su iz PR službe.

Nađa Janković, učenica gitare u Srednjoj muzičkoj školi Vida Matjan u Kotoru, u klasi prof. Srđana Bulatovića, počela je da svira s devet godina. Uči u klasi prof. Štefana Šmita iz Fridberga (Njemačka) od 2017. godine. Nastupala je u Beogradu, Firenci, Rimu, Tirani, Beču, Štutgartu, Tolaju, kao i u gradovima regiona i SAD. Osvojila je više od trideset prvih nagrada na međunarodnim takmičenjima. Postala je članica Fondacije D’Addario 2016. godine.

Safir Adižes, saksofonista, producent, pjevač i kantautor, u stvaranju simfonijsko-elektronskih djela polazi od klasične i džez muzike, obogaćujući je elementima eksperimentalne muzike, eteričnim vokalima i moćnim interpretacijama saksofona i klavira. Koncert 17. jula biće njegovo prvo predstavljanje u ovom kraju svijeta, kako kao kompozitora tako i izvođača.

Jacek Rogala je diplomirao na Muzičkoj akademiji u Vroclavu (Poljska), a 2011. godine je doktorirao muzičku umjetnost na „F. Chopin” Univerzitet za muziku u Varšavi. Godine 2001. Jacek Rogala imenovan je za direktora i umjetničkog direktora Filharmonijskog orkestra Kielce i festivala “Dani muzike u Świętokrzyskie”. Strane turneje su ga odvele u Njemačku, Španiju, Holandiju, Italiju, Austriju, Slovačku, Rumuniju, Makedoniju, Kanadu, Meksiko, Ekvador, Peru i Vijetnam.

Isak Adižes je jedan od najcjenjenijih konsultanata u oblasti biznisa i upravljanja organizacijom, stručni savjetnik vodećih svjetskih kompanija i vlada, osnivač i predsjednik Adižes instituta u Kaliforniji, predavač na brojnim prestižnim univerzitetima i dobitnik velikog broja nagrada za svoj autorski rad. On će 16. jula u ekskluzivnom ambijentu Chedi hotela u Luštici Bay održati predavanje na temu “Tajne uspjeha: moderne kompanije i liderstvo”.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code