Početna Kultura Koncert Ive Kostić u Porto Montenegru

Koncert Ive Kostić u Porto Montenegru

0

Mlada Novljanka, Iva Kostić, prva crnogorska muzičarka koja je diplomirala na prestižnom Muzičkom koledžu Berklee u Bostonu, predpremijerno će izvesti svoj projekat “Đorđijana” večeras u 20 časova u Zbirci pomorskog nasljeđa u Tivtu.

Koncert se organizuje u okviru manifestacije Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori, a ove godine projekat daje prednost mladim muzičarima i njihovim dostignućima, te je moto festivala – New Generation of Jazz.

– Iva Kostić se sjajno uklapa u ovaj segment kao mlada crnogorska džez umjetnica, a njen projekat je posvećen tradicionalnom džez repertoaru i poznatim pjesmama (Georgia on My Mind) iz kojeg je izabrala desetak i aranžirala ih u svom stilu. Tekstove pjesama prepjevala je na crnogorski jezik, sve u želji da se na kreativan i slobodan način izrazi i približi džez tradiciju širem krugu slušalaca i dopre do nove generacije slušalaca džeza – najavljuju iz Porto Montenegra.

Pored Ive Kostić, koja će pjevati izabrane standarde, u njenom ansamblu nastupaju mladi muzičari: pijanista Enes Tahirović, gitarista Andrej Lovrić, bubnjar Slaven Ljujić, basista Branko Vučetin i drugi.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code