Početna Oko nas Tivat Koncert “Kad prošetam Crnom Gorom”

Koncert “Kad prošetam Crnom Gorom”

0

Svečani koncert folklornog ansambla KUD „Boka“, pod nazivom “Kad prošetam Crnom Gorom” biće priređen u petak, sjutra u velikoj  sali Centra za kulturu u Tivtu u 20 časova.

Svojevrsnu folklornu predstavu o narodnim igrama i pjesmama Crne Gore, koju će voditi glumački par Jelena Simić i Goran Slavić, po tekstu  scenariste Dejana Đonovića, tivatski folkloraši će iznijeti kroz  osam koreografija: Igre iz stare Crne Gore, Igre iz Boke Kotorske, Spičanska igra Vrsuta, Ribarske igre iz Ulcinja, Pastirica – igre iz Malesije, Albanske igre iz okoline Rožaja, izvorne Igre iz crnogorskih Brda i Muslimansko-bošnjačke igre iz Rožaja.

Koncert će pratiti narodni orkestar Aleksandra Magovčevića, a nastupiće i svirači na izvornim instrumentima – gusle, diple, ljerica, kaval, ćiftelija i tapan.

Više od 50 umjetnika, prikazaće raznovrsnost naše tradicionalne umjetnosti, kao i raskoš i ljepotu narodnih nošnji.

Koncert će biti humanitarnog karaktera.Prateći dio koncerta biće izložba fotografija sa turneje iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, gdje je KUD “Boka” predstavljalo Crnu Goru na proslavi 46. Dana državnosti  UAE, dok će  posjetioci imati priliku da na poklon dobiju i prvo izdanje Godišnjih novina koje su uredili članovi KUD-a “Boka”.

Scenografiju za ovaj dogadjaj napravio je tivatski umjetnik Zoran Kruta, a koncert se organizuje u okviru manifestacije „Novembarski  dani“, u susret Danu oslobođenja Tivta  21. novembra.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code