Početna Oko nas Kotor Koncert mlade beogradske violinistkinje Mione Topalović

Koncert mlade beogradske violinistkinje Mione Topalović

0

U okviru X Jubilarnog Festivala gudača, večeras će u 21 h u Koncertnoj Sali – crkvi Sv Duha u Kotoru, biti održan koncert mlade talentovane violinistkinje iz Beograda, Mione Topalović.

Ona je do sada imala više veoma zapaženih nastupa u Beogradu (Zadužbina Ilije Kolarca, Galerija SANU, Skupština grada Beograda, Artget sala Kulturnog centra…).

Osvojila je sljedeće nagrade: Stringfest – laureat od I-VI kategorije (2017. i 2019.), Republičko takmičenje- laureat (2018 g.), Međunarodno takmičenje ,,Petar Konjović“ Beograd, I nagrada, (2019.g.), Međunarodno takmičenje ,,Jozef Micka“ Prag (2015.g.) Međunarodno takmičenje ,,Talenti za Evropu“ I nagrada, Slovačka (2016.g.), II nagrada na Međunarodnom takmičenju Jaroslav Kocian, Češka (2016.g.) I nagrada i specijalna nagrada za izvođenje zadate kompozicije Jaroslava Kociana, Međunarodno takmičenje ,,Ohridski biseri“, Makednija, I nagrada (2018.g.) na kome joj je dodjeljena nagrada Evropskog udruženja za mlade umjetnike ,,Emcy“.

Miona je stipendistkinja Fondacije za mlade talente grada Beograda i zahvaljujući njima svira na violini maestra Đovani Lazara iz Padove.

Na koncertu u Kotoru Miona Topalović će uz klavirsku saradnju korepetitora Davira Novaka izvesti djela Baha, Paganinija, Mozarta, Griga i Ysaye.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code