Koncert “Poeticum musicum” u Muzičkoj školi

Koncert “Poeticum musicum” u Muzičkoj školi

0
Podijeli

Trio “Poeticum musicum”, koga čine Eleanor Valkenburg, sopran (SAD), Gjylie Pelingu, sopran (Crna Gora), Iliriana Gjoni, klavir (Njemačka – Crna Gora) i Nataša Mitrović, klavir (Srbija) prirediće koncert u Muzičkoj školi Herceg Novi u četvrtak, u 18 h.

Prije dvije godine Muzička škola je organizovala solistički koncert solo pjevačice Eleanor Valkenburg, koja je ujedno i ambasadorka američke kulture. Prepoznata je i po organizovanju značajnog muzičkog festivala solo pjevača koji se održava svake godine sredinom maja u Njujorku, podsjetila je direktorica škole, Nada Karadžić.

Picerija i restoran

Eleonor Valkenburg nastupala je i na prestižnim svjetskim festivalima, a kao kamerna muzičarka nastupala je u preko pedeset zemalja.

Iliriana Djoni, rođena u Ulcinju. Studirala je na Muzičkoj akademiji u Trani. Dobila je stipendiju italijanske Ambasade u Crnoj Gori za usavršavanje na Konzervatorijumu u Peskari. Dobitnica je brojnih nagrada Živi i radi u Minhenu.

Gjulie Pelingu je, takođe, rođena u Ulcinju. Studirala je na Muzičkoj akademiji u Trani, gdje je stekla Bechelor i Master diplomu na odsjeku za pjevanje. Osvojila je 1. nagradu na takmičenju Ars Kosovo u Prištini, 2. nagradu na takmičenju Bruna Špiler u Herceg Novom i 1. nagradu na Republičkom takmičenju Crne Gore.

Nataša Mitrović rođena je u Beogradu. Stekla je diplomu na Muzičkoj akademiji u Beogradu, gdje trenutno predaje klavir. Jedini je umjetnik iz Srbije koji je stipendista Fulbright scolarship 2004. koja joj je omogućila studiranje u Mičigenu.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code