Početna Oko nas Kotor Koncert sjećanja na Olivera Dragojevića na Don Brankovim danima muzike

Koncert sjećanja na Olivera Dragojevića na Don Brankovim danima muzike

0

Na ”Coca-Cola Stage-u“ KotorArt Don Brankovih dana muzike u ponedjeljak, 29. jula na Stadionu malih sportova Benovo biće održan koncert posvećen Oliveru Dragojeviću, pod nazivom ”Moj galebe“. Akademski hor Univerziteta u Splitu ”Silvije Bombadeli“ izvešće Oliverove najljepše pjesme u novim horskim aranžmanima uz gostovanje pjevača Gorana Karana. Horom će dirigovati Anamaria Tadin.

– Na datum kada nas je prošlog ljeta napustio neponovljivi Oliver Dragojević, njemu u čast priređujemo koncert sa originalnim spojem hora i Gorana Karana kao soliste. Uvjereni smo da će ovaj koncert biti vrijedno i lijepo sjećanje na Morskog vuka i njegove nezaboravne pjesme i stihove, izjavili su iz PR službe Festivala.

Akademski pjevački hor Univerziteta u Splitu „Silvije Bombardeli“ osnovan je 2016. godine. Pedeset članova hora čine studenti i zaposleni sa svih fakulteta ovog Univerziteta. Hor nosi ime velikog splitskog kompozitora i dirigenta Silvija Bombardelija (1916–2002).

Osim što svojim nastupima obogaćuje manifestacije Univerziteta, hor nastupa i na samostalnim koncertima, različitim festivalima, čime znatno proširuje svoj muzički repertoar i umjetničke domete.

Horom diriguje Anamarija Tadin, magistar muzičke teorije i dobitnica Rektorove nagrade za izvanredne studijske rezultate. Od 2018. godine angažovana je na Umjetničkoj akademiji u Splitu, kao stručni saradnik za predmete muzička pedagogija i solfeđo. Osim dirigovanjem i pedagoškim radom, aktivno se bavi aranžiranjem.

Sve dodatne informacije o programu i pretprodaji ulaznica možete pronaći na www.kotorart.me.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code