Početna Kultura Koncert u Muzičkoj školi – kruna uspješne godine

Koncert u Muzičkoj školi – kruna uspješne godine

3

Tradicionalnim svečanim koncertom učenika, Muzička škola Herceg Novi okončala je sinoć koncertnu godinu, a na repertoaru su se, pored novogodišnjih, našle i pjesme posvećene Božiću, za vjernike koji ga proslavljaju po julijanskom kalendaru.

Veoma iscrpan i raznolik program od čak 30 tačaka, okupio je sve uzrasne kategorije u različitim sekcijama, počev od horskog, solo pjevanja, preko sekcije klavira, gitare, harmonike, duvačke i udaračke sekcije.

Za učenike i profesore koncert je svečana prilika u kojoj prvenstveno vlada čarolija, poručila je na početku koncerta direktorica škole, Nada Karadžić:

– Kalendarsku godinu završavamo nizom uspjeha u okviru mnogih takmičenja, na kojima su nastupili naši učenici i osvojili vrijedne nagrade. Vrlo uspješno organizovali smo dva festivala – Solfest i 45. Muzički festival mladih Crne Gore – podsjetila je Karadžić.

Kao posljednji uspjeh, kako je istakla, je nagrada iz Fonda za kvalitet i talente Ministarstva prosvjete, koja je između ostalih, otišla i u ruke profesorici klavira, Ireni Mijušković.

– Inač,e riječ je o profesorici koja je na takmičenjima, makar za vrijeme otkada sam ja ovdje, donijela školi najviše zlatnih medalja – istakla je Karadžić.

Njoj je, kao iznenađenje, direktorica uručila prigodan poklon – korpu sa cvijećem.

Nakon toga uslijedio je koncertni program, kojeg su otvorili najmlađi – Dječiji hor, pod dirigentskom palicom Stefana Šarovića.

U završnici je priređena tačka iznenađenja – sopranistica Katarina Lečić je uz korepeticiju Đura Poznanovića na klaviru i Olivera Nedovića na perkusijama otpjevala jednu kompoziciju.

3 Komentari

  1. MOJI NOVLJANI STA STE DOCEKALI , DA VAM OD GRADA KOJI JE IMAO SVOJ IMIDZ…BIO PREPOZNATLJIV PO KULTURNOM TURIZMU…JEDNA NADA IZ BOANA SKUPLJA ZLATNE MEDALJE ZA MUZICKU KULTURU..DA DOTICNA DIREKTORKA NIJE SISLA SA BRDA I SA SOBOM DONELA JAZZ, GITARU, GUSLE…(3 u 1), VI BI BILI USKRACENI ZA SVA MUZICKA DESAVANJA…

    5
    11

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code