KONJEVIĆ NOVI PREDSJEDNIK OFK IGALO, JOVANOVIĆ OTIŠAO S OPTUŽBAMA

KONJEVIĆ NOVI PREDSJEDNIK OFK IGALO, JOVANOVIĆ OTIŠAO S OPTUŽBAMA

303
0
Podijeli

Predsjednik OFK Igalo Slobodan Jovanović, smjenjen je sa ove funkcije nakon samo 7 mjeseci, zbog kako navode iz Skupštine kluba, neispunjavanja obaveza. Na njegovo mjesto došao je upravo predsjednik Skupštine Miloš Konjević, koji je prije nekoliko dana našem radiju rekao da “Jovanović, nije radio po Statutu kluba”.

Jovanović demantuje ovakve izjave i tvrdi da je fudbal sporedna djelatnost i izgovor za razne zloupotrebe i malverzacije.
”Kad se zna da je pomoćni teren od oko 1000 m2 pod sporom, i da je poplava uništila teren”, po Jovanoviću je jasno o čemu se u stvari radi.
Prema podacima koje je dostavio našoj redakciji, Opština Herceg Novi je za vrijeme njegovog mandata uplatila ukupno 16.976 eura, a potrebna sredstva za normalno funkcionisanje kluba u jednoj polusezoni iznose 50.000.
Za OFK Igalo finansijski okvir bio je 20.000 eura, a Jovanović navodi da su u proteklom periodu ustvari njegov rad finansirali: Slobodan Jovanović sa 14.000, Stefan Vukičević sa 10.000, Slobo Radović Krušo takođe sa 10.000 i Duško Radović Krušo sa 1.500 eura.
On, takođe, demantuje Konjevića da fudbaleri nisu isplaćeni.
“Mijo Koprivica i Joca Simović dobili su 1.900 eura, odnosno 700 eura” – kaže Jovanović.
Podsjeća i šta je sve učinjeno tokom njegovog mandata na fudbalskom terenu na Solilima, koje je nakon većih kiša konstantno poplavljen, kao i na stanje koje je zatekao u prostorijama kluba.
Sanaciju terena OFK Igalo Opština Herceg Novi je do sad platila 10.000 eura, pri čemu je ostao dug od još 8.000 eura. U klubu su se stalno susretali sa problematičnim finansijama i dugovima nekoliko godina unazad.
O svemu je obavješten Sekretarijat za sport i sekretar Vladimir Žutković.
“Struja je dva puta bila isključena zbog nasljeđenog duga od 17.000 eura za nekoliko godina unazad. Pristigao je i račun iz Instituta Igalo od 10.000 eura na ime nejasne saradnje, kao i račun iz Doma zdravlja od 2.700 eura” – navodi Jovanović.

Picerija i restoran

SRBI SA KOSOVA RAZOČARANI PRIJEMOM U HERCEG NOVOM

Pored svih problema bivša uprava kluba uspjela je da vrati najbolje fudbalere, šestoricu kadeta prebacili su u prvi tim, nabavljena je nova oprema, isplaćene zarade do februra 2014. godine, ističe Jovanović.
“Osvojen je Kup Mimoze u legendarnom finalu sa Crvenom zvezdom pobjedom od 2:0 i pored političkih i lokalnih opstrukcija”.
Učlanjeno je preko 300 članova sa plaćenom članarinom od 10 eura, te pokrenuta saradnja sa regionalnim klubovima.
Ostvarena je saradnja sa Opštinom Gračanica, čiji je gradonačelnik Branimir Stojanović, bio gost na Kupu Mimoze, ali Jovanović tvrdi da nisu bili adekvatno dočekani.
“Srbi sa Kosova, razočarani prijemom u Herceg Novom s obzirom da ih niko od zvaničnika nije primio, poslali su poruku: “Život nema drugo poluvreme, a fudbal ima”.
Na kraju podsjećanje i na projekat koji je takođe u početku sa puno optimizma najavljen.
Između predstavnika Hilon projects Italia, Slobodana Krajničana i Jovanovića dogovorena je saradnja koja će u znatnoj mjeri unaprijediti postojeću infrastrukturu stadiona i klupskih prostorija.
OFK Igalo očekivalo je i dobru saradnju i podršku opštine Herceg Novi u realizaciji projekta, pa je tom prilikom donijeta i odluka o osnivanju ekonomskog savjeta u kome je trebalo da budu Slobodan Jovanović, Slobodan Krajničan i Mladen Rostović.

KONJEVIĆ: JOVANOVIĆEVI PODACI NISU RELEVANTNI I TAČNI

– Podaci koji su vama dati nisu tačni i nije sve prikazano, a ostalo ne bih komentarisao – prokomentarisao je novi predsjendik kluba Miloš Konjević.
– Dugovanja koja klub ima ja sam riješio, pa i taj za Institut koji nije ništa posebno, a ko je čime razočaran zaista ne znam. Jovanović je sam organizovao posjetu ljudi iz Gračanice, sve je inače radio na svoju ruku, bez konsultacija sa članovima Skupštine ili sa mnom, tako da to ”razočarenje Srba sa Kosova”, neću komentarisati – izričit je Konjević.
Od 43 delegata 37 je prisusutvovalo vanrednoj Skupštini kluba i Konjević je dobio njihovu jednoglasnu podršku.
Na pitanje Radija Jadran da li je čudno da sa mjesta predsjednika Skupštine, bude postavljen za predsjednika kluba, on ističe da je bitna podrška delegata i uprave koju je dobio, te da u tome nema ništa začuđujuće.
Redovna Skupština će biti na ljeto i moguće je da će tada biti izabran novi predsjednik, ali sada je važno da klub nastavi sa radom – kazao je Konjević.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code