KONKURS ZA DIREKTORA U HERCEGNOVSKOM “VODOVODU” – ŠABANOVIĆ PETI PUT KANDIDAT

KONKURS ZA DIREKTORA U HERCEGNOVSKOM “VODOVODU” – ŠABANOVIĆ PETI PUT KANDIDAT

142
0
Podijeli

Konkurs za direktora hercegnovskog preduzeća “Vodovod i kanalizacija d.o.o.”, biće raspisan u petak 7. marta, odmah nakon sjednice Upravnog odbora direktora.

Prema nezvaničnim, ali potvrđenim informacijma do kojih je naš radio došao, sadašnji v.d. direktor Zoran Šabanović, ponovo će konkurisati na ovo mjesto. Bila bi to njegova peta kandidatura za mandat u preduzeću koje grca u finansijskim, tehničkim i organizacionim problemima. Dovoljno je napomenuti da radnici pola godine nemaju platu, da su se nagomilali dugovi prema dobavljačima, bankama i po sudskim izvršenjima, da nema para za održavanje mreže na kojoj su gubici 80 odsto. Pri tom dug za struju prema Elektroprivredi dostiže 800 hiljada eura.
Zoran Šabanović, inače, dobitnik raznih medalja za menadžerske zasluge, bio je jedini kandidat koji je konkurisao na ovo mjesto i u aprilu prošle godine kada je dobio podršku za 4. mandat 7 članova Upravnog odbora (dva su čkana iz NOVE i PZP-a bila uzdržana). Kako u međuvremenu ta odluka nije prošla Skupštinu i uslijedila je zakonska transformacija preduzeća u D.O.O. Šabanović je ostao na čelu „Vodovoda” kao vršilac dužnosti direktora. Zato bi mu na novom konkursu ovo mogla biti peta kandidatura za 4. mandat.
Oglas će biti u skladu sa Statutom bez posebnih uslova, koji bi na bilo koji način mogli da nekoga favorizuju, kaže naš izvor. Zašto do sada nije raspisan konkurs za direktora, nego na samom kraju zakonskog roka, samo se pretpostavlja. Možda je potrajala i kombinatorika oko Šabanovićevog prortiv kandidata. Jer, stanje u tom preduzeću zahtjeva mnogo više od partijskog poslušnika na njegovom čelu.
Radiju Jadran je rečeno da će radnici danas, ili najkasnije sjutra dobiti jednu platu, te da situacija u „Vodovodu”, nije baš alarmantna. Nadaju se da će iz nekih probelma izaći već u prvim ljetnjim mjesecima.
Ovo je drugo javno predzeće u Herceg Novom koje je transformisano i u kome je nakon društva Parking servis raspisan konkurs za novog direktora.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code