Konkurs za raspodjelu 450 hiljada eura sportskim organizacijama i klubovima

Konkurs za raspodjelu 450 hiljada eura sportskim organizacijama i klubovima

3
Podijeli

Sekretarijat za društvene djelatnosti i sport Opštine Herceg Novi raspisao je Javni konkurs za raspodjelu sredstava iz budžeta opštine Herceg Novi za 2018. godinu, za sufinansiranje programa rada sportskih klubova, razvoj školskog i ženskog sporta, razvoj sporta lica sa invaliditetom i razvoj sportske rekreacije građana, obavještavaju iz lokalne uprave.

Konkurs je otvoren 30 dana od dana objavljivanja. Budžetom Opštine Herceg Novi za 2018. godinu opredijeljeno je 450.000 eura za finansiranje programa rada sportskih organizacija, društava i klubova.

Picerija i restoran

Pravo učešća na Konkursu imaju sportske organizacije, sportska društva i sportski klubovi koji su registrovani u Crnoj Gori, sa sjedištem u Herceg Novom i koji učestvuju u redovnom sistemu takmičenja u okviru grane sporta u skladu sa sportskim pravilima.

Sredstva će biti raspoređena u skladu sa kriterijumima iz Odluke o utvrđivanju osnova i kriterijuma za finansiranje aktivnosti u sportu (“Sluzbeni list Crne Gore – opstinski propisi”, br. 048/15, 028/16, 014/18).

U skladu sa Konkursom, bliži kriterijumi za raspodjelu sredstava su: društveni značaj sportske discipline, kao i stepen doprinosa posrednim i neposrednim interesima opštine i njene privrede, masovnost (broj registrovanih članova), rang i stepen takmičenja, ravnopravno učešće muškaraca i žena, organizacija državnih i međunarodnih takmičenja, broj reprezentativaca u sezoni, kriterijum tradicije postojanja i trofejnosti kluba, bodovanje olimpijskog sporta, bodovanje ekipnog i pojedinačnog plasmana uzrasnih kategorija i ostvarenih rezultata na međunarodnim takmičenjima i kriterijum Komisije za sport.

Prijava na Konkurs se podnosi na propisanom obrascu Sekretarijata za društvene djelatnosti i sport, na kojem je navedena dokumentacija potrebna za konkurisanje. Prijavu dostaviti Sekretarijatu za društvene djelatnosti i sport, sa naznakom “Konkurs za sport”.

Na sajtu Opštine dostupni su uslovi konkursa i prijavni obrazac.

3 Komentari

  1. Da li klubovi koji dobijaju sredstva iz Opstine mogu da naplacuju clanarine i jeli to normano ako mogu. Da li iko provjerava rad klubova troskove i prihode istih od clanarina, donacija i slicno jel vecina klubova debelo zaradjuje i na same clanarine plus sve ostalo sto uvjek treba , od obuce , odjece i rekvizita koje roditelji placaju pa jos i putovanja na razna takmicenja uplate za ista i sta li vec sve ne. A onda klubovi jos i nase pare od poreza dobijaju da im malo ne bude. Nadam se da ce Radio jadran objaviti spisak svih dobitnika sredstava kao i stanje u klubovima , broj clanova i trenera u istim i da li ti isti klubovi naplacuju clanarinu (koliku) ili ne.
    Ovo je jos jedan legalan nacin za otimanje para.

    16
    3
    • Ima tu istine dosta, ali ta sredstva koja Opstina daje iz budžeta nekada nisu dovoljna ni za dva ili tri medjunarodna turnira. Govorim o klubovima koji dobijaju oko 1500 eura. Naravno da klubovi naplacuju u takvim okolnostima clanarinu. Jer ti treneri i ljudi isto moraju od necega zivjeti. Medjutim, dosta je klubova koji dobijaju mnogo veca sredstva iz Opstine, placena im sala, tereni, oprema,itd.. Prosle godine, Veterani vaterpolo kluba Jadran su dobili 7000, ili Veterani kosarkaskog kluba Karaca, oko 5000..Nema smisla ni to..jer kako shavatiti da oni dobijaju kao VETERANI toliko sredstava, a klubovi koji imaju dijecu,takmicarski pogon, dobiju 5 puta manje..Problem je jer u Opstini niko ne radi svoj posao, pa tako ni ovaj, jer sredstva se dobijaju po politickim linijama, poznanstvu, a ne po rezultatima ili radu klubova..

Ostavite komentar

*

code