Početna Naslovna Konsenzus: Tri sjednice Skupštine u dva dana u Novom

Konsenzus: Tri sjednice Skupštine u dva dana u Novom

23

Predstavnici svih Klubova odbornika na skupštinskom kolegijumu postigli su konsenzus oko redosljeda održavanja sjednica lokalnog parlamenta u Herceg Novom, oko kojeg je proteklih dana bilo dosta zabune. U samo dva dana, 13. i 14.marta, biće odražan nastavak redovne, nova redovna i jedna vanredna Skupština.

Predsjednik Skupštine opštine, Andrija Radman, kazao je Radiju Jadran, da skupštinskom kolegijumu nije prisustvovao samo Dragan Šimrak iz SDP-a, koji je bio opravdano odsutan. Dogovoreno je da se ne zakazuje vanredna sjednica o budžetu kako je to inicirala opozicija.

– Biće održan nastavak 24. redovne sjednice, 13. marta u 9 h. Narednog dana, 14. marta, takođe od 9 h imaćemo 25. redovnu sjednicu sa samo jednom tačkom dnevnog reda – donošenjem Odluke o usvajanju budžeta, bez mogućnosti proširenja dnevnog reda. Nakon toga, u 12 i 30 h biće održana vanredna sjednica sa inicijativom opozicionih odbornika o razrješenju predsjednika SO – pojasnio je Radman.

On smatra da je to svrsishodno rješenje, bez dalje politizacije i „novih momenata” koji bi bili sporni.

Radman nije želio da otkriva da li se na kolegijumu raspravljalo i o drugim temama, navodeći da je odluka o izboru njegovog eventualnog “nasljednika” na mjestu predsjednika SO, ukoliko odbornici izglasaju njegovo razrješenje, sada na novoj skupštinskoj većini:

– To ostavljam novoj skupštinskoj većini, neka se oni bave tim pitanjem nakon mog razrješenja. Ja ću do posljednjeg momenta obavljati svoju funkciju profesionalno, kao što sam nastojao i do sada. Nakon eventualne odluke o mom razrješenju, a mislim da je ona izvjesna, jer je potpisao veliki broj odbornika, tim će da se bavi nova parlamentarna većina, zaključio je Radman.

23 Komentari

 1. a đe će izdajnička ,,četvorka,,vlado,dr,kočetan i zorka……..kojem jatu idu velikani kuku onima koji ih prihvate a još kad im se priključe manda,rade i ostali preletači,,,…,

  11
  2
 2. @ jabuka
  Ne kazem da je Djurovicka nesto posebno uradila za HN ali ni slucajno ne moze biti u istoj recenici sa ovim stetocinama koje si nabrojao!

  8
  5
 3. Vratimo Djurovicku,Gavrilovicku,Mandica,i Dr.Andjelica…pa da vidite lalo Herceg Novi ide krupnim koracima napred.Sram ih bilo sto su uradiliu nasem gradu i citavoj opstini!

  7
  6
 4. da je tuzilastvo odradilo svoj posao, procesljalo urbanizam da se vidi ko je i kako dobijao gradjevinske i upotrebne dozvole ko je morao da dobije posao ako hoce gradjevinsku dozvolu itd. koliko ima placenih gradjevinskih dozvola a ne mogu se dobiti ko je ucrtavao objekte i dijelio pare , na Budvu bi se brzo zaboravilo

 5. Zar ste zaboravili zašto ste one predhodne “skinuli”,zar vam je pamćenje tako kratko?!Pa da vas podsjetim,za petnest godina njihove vladavine ovaj naš Novi je doživeo totalan krah na svim poljima.Infrastruktura,turizam,kultura,enormno zapošljavanje bliže i dalje svojte u opštini i ustanovama,javnim preduzećima.Sve manje turista nam je dolazilo.Za sve njihove brljotine bio im je kriv neko tamo ili neko ko ne voli Srbe?!Ne mogu da verujem da se još neko “peca” na ovakve izjave.
  Skinuli ste ih jer cjeli grad je pričao da neki za evre bez problema mogu da vam rješe građevinsku dozvolu.Skinuli ste ih jer su se kulturna događanja u ovom gradu svela ,u masovnom broju, na amatersko stvaralaštvo njihovih simpatizera.O tome bi se moglo mnogo štošta napisati,to je tek bilo dno dna!!!
  Zaboravili ste ko je počeo kolektor,ko je dao dozvole za Mirište,mađaru na toploj i još puno toga.

  6
  16
 6. Mozda je DPS unistio Boku,Prvoborac…mozda je unistio iVarteks,Ei Nis,Tas,Jugoplastiku,Smederevo…mozda su to objektivne spirale kretanja privrede”Ko bi gori sad je doli…”mozda,mozda,mozda….,ali je jedno sigurno da ovi umovi iz opozicije ih sigurno nece obnoviti.

  13
  25
 7. Velika je šteta što DPS neće vršiti vlast, jer je to ” odgovorna i ozbiljna partija”što ponavlja,kao papagaj, njen Predsjednik S. Krušo.Samo se pitamo ko je uništio našu privredu ,a turizam Herceg novog doveo do sloma(Boka).Birajmo sposobne i neokaljane!

  25
  9
 8. Greska DPS je sto nije ispunjeno predizbirno obecanje da objelodani i pokrene postupke nezakonitih radnji prijasnje vlasti.Tako su sebe stavili u polozaj da o njima mislimo kao o onima koje smo smijenili ,a smijenjeni su jer vise nisu imali granice u neradu i nepostenju.Sad se isti vracaju,a sto i ne bi,oni zahvaljujuci alibiju koji im je dao DPS ispadose posteni…

  10
  10
 9. Kako je opozicija na mukama,e zalosti,oni bi da zavladaju ako moze sto prije,ali da ni za sto ne odgovaraju,cas bi jedno cas drugo,samo im je vazno da DPS ne bude na vlasti a to sto su oni takvi kakvi su raspali,povodljivi,sto im DRK diktira tempo,iako su se s njim najstrasnije obracunavali,to nista.Prljavo je to sto se toboze ujedinjujete i sto zmurite na DRKove skupe hirove

  10
  10
 10. Demokrata@
  Radman je radi grada, zaposlenih u opstini i gradjana, pokazao dobro volju i zakazao 25. ” REDOVNU” sjednicu prije vanredne koju je tražila opozicija za njegovu smjenu. Da je zakazivao VANREDNU kako su “stručnjaci ” iz opozicije trazili onda bi se ona morala održati poslije već zakazane vanredne za njegovu smjenu 14.03….logično je i za onog ko ne poznaje proceduru…

  14
  5
 11. Od vas eksperata niko nije uvidio da se opozicija popismanila i odustala od svoje inicijative za vanrednom skupštinom da su popustili i pristali da se završi započeta sjednica i zakaze nova redovna. Ne znate da redovna i vanredna nijesu iste i nemaju veza jedna sa drugom u redosljedu… zato sto ste takvi i takva je opozicija nikad nidje i nećemo stići. Jadno i odvratno

  18
  13
 12. Au, qqlele, ma da sve ovo nije malo previse, ljudi ce se opuciti od zestoke rabote, a cemu sada tolika hitnja, uostalom, hoce li biti u pauzama da se ista izije i popije, barem kakvi tanki sendvic i mala boca piva, ej , nije posteno da predstavmici naroda gladni i zedni ginu na raboti.

  9
  5
 13. Na izvor u Mojdez postoji isklesan stih: “Sve se moze, kad se hoce”. Pobudjen tim stihom, ja sam dosao na ideju da iskazem i svoj stih, a za danasnje pravnike koji su poslednje dvije godine bili lideri vlasti u Herceg-Novom, a pravili su amaterske greske u pravnim koracima, a taj stih glasi: “Sve se moze, kad se zna”.

  17
  6
 14. Ja ovog Radmana nista ne razumijem juce kaze da ne moze petnaesta prije prije cetrnajeste a danas moze i od prosle godine, idite sto prije to bolje.

  29
  12

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code