Početna Naslovna Konstitutivna sjednica Skupštine 7. juna, koalicioni pregovori u toku

Konstitutivna sjednica Skupštine 7. juna, koalicioni pregovori u toku

7

Pregovori o formiranju koalicione vlasti u Herceg Novom su u toku i prema riječima aktuelnog predsjednika Opštine, Stevana Katića, još uvijek nije ništa precizno definisano, ali se, kako je rekao, nada da će pregovori teći bez problema i nova koaliciona vlast biti brzo dogovorena u skladu sa rezultatima izbora.

U pregovorima oko podjele koalicione vlasti učestvuju pregovarački timovi svih partija/lista učesnica posljednjih lokalnih izbora – Novska lista, Prava CG, Za Budućnost HN i Boke, Demokrate i koalicija Crno na Bijelo, izuzev koalicione liste DPS/SD, istakao je Katić.

„Vidjećemo kako će se taj proces sprovesti do samog kraja, ali ja sam optimista. Hoće li se pregovori okončati na prvom, ili drugom ili trećem sastanku, ne mogu to da kažem jer nijesam u pregovaračkom timu. Zaduženi su pregovarački timovi od organa partije i vjerujem da problema ne bi trebalo da bude. Važno je da je prethodna vlast osvojila toliki broj mandata i na posljednjim izborima, što znači da je radila dobro“, ustvrdio je Katić.

Ipak, Služba Skupštine danas je objavila poziv za I konstitutivnu sjednicu lokalnog parlemanta, koja bi trebalo da bude održana 7. juna, što je u skladu sa zakonskim rokovima za sazivanje sjednice.

Na dnevnom redu su tri tačke: Izvještaj Opštinske izborne Komisije Herceg Novi o sprovedenim izborima za izbor odbornika u Skupštini opštine Herceg Novi na izborima održanim 09.05.2021.godine, Izbor predsjednika Skupštine opštine Herceg Novi i Izbor predsjednika i članova Odbora za izbor i imenovanja Skupštine Opštine Herceg Novi. Katić nije mogao da precizira ko će biti predložen za funkciju prvog čovjeka Skupštine, ali vjeruje da bi do 7.juna to trebalo da bude dogovoreno:

„Ukoliko se do tada dogovori izbor predsjednika Skupštine, biće izabran. U suprotnom, ta tačka se odlaže i pomjera dok se ne postigne dogovor, ali sam optimista da ćemo do tada sve završiti“, uvjeren je Katić.

On u ovom trenutku nije mogao reći ni da li će ponovo biti kandidat za predsjednika Opštine u ime Demokratske Crne Gore, ali u skladu sa brojem osvojenih mandata, mjesto prvog čovjeka Opštine svakako pripada Demokratskoj Crnoj Gori.

Podsjetićemo da su prema zvaničnim rezultatima izbora OIK, najviše glasova osvojile koalicija koju predvode Demokrate – 4.568 8 10 mandata ), zatim koalicija DSP/SD – 3.680 ( 8 mandata ), Koalicija Za budućnost Herceg Novog i Boke – 3.246 ( 7 mandata ), Novska lista – 3.195 ( 7 mandata ) , koalicija Crno na bijelo – 1.281 ( 2 mandata ) i koalicija koju predvodi Prava Crna Gora – 768 ( 1 mandat ).

7 Komentari

 1. Demokrate su opet istrgovale svoje mandate i vlast sad ih vise nije do narednih izbora briga sto njihovi clanovi dobijaju otkaze zbog postavljanja i ostavljanja DPS-ovaca na rukovodecim polozajima,vazno da se opstinski vrh uhljebio.

  9
  1
 2. Demokrate se suocile sa istinom,
  Ukupno osam madata imaju,dva su koalicijona,
  Poslje izjava premijera i prevare Sinoda proci ce puno vremena dok se ne dogovore,

  11
  9
 3. Glavno je da se lopovcinama “stalo nogom za vrat”. Nadamo se da će se, kad dodju pošteni u tužilaštvu i sudstvu, zabraniti mafijaška partija.

  38
  22

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code