Kontejneri privremeno dislocirani do sanacije trotoara

Kontejneri privremeno dislocirani do sanacije trotoara

4
Podijeli

U toku je sanacija trotoara kroz Igalo i Sekretarijat za komunalne djelatnosti bio je primoran da 4 kontejnera, koji su, inače, pozicionirani na raskrsnici kod nekadašnjeg hotela Tamaris, premjesti na trotoar na drugoj strani ulice.

Ta pozicija, međutim, ugrožava pješake, pogotovo majke sa djecom u kolicima, jer pored njih se ne može proći, pa su svi prinuđeni da ih obilaze kolovozom kojim je velika frekvencija vozila – upozoravaju čitaoci našeg portala.

Picerija i restoran

Sekretar Aleksandar Kovačević kaže da nijesu mogli da nađu bolju lokaciju za kontejnere, koji su tu samo privremeno.

– Kontejnerima će tu biti mjesto dok se se ne završi taj dio trotoara, jer moramo postaviti zaštitnu ogradu da bi kamioni mogli da prolaze. Upoznat sam sa tim, znam da je ružno i maksimalno nepraktično, ali ne znam gdje bih ih postavio – kaže Kovačević.

Izvođač je obavijestio nadležne da će kontejneri biti uklonjeni najkasnije za 15 do 17 dana, u zavisnoti od vremenskih prilika, koji diktiraju dinamiku izvođenja radova.

– Molim za samo malo strpljenja. Ukoliko iznađemo bolju poziciju, bukvalno je par minuta da se oni premjeste. Ali, ne znam na tom potezu gdje, jer kod Arome ne može, ružno je i neoperativno za radnike Čistoće – navodi Kovačević.

Projekat sanacije trotoara u glavnoj ulici kroz Igalo, od hotela Palmon Bay do nekadašnjeg restorana Galeb vrijedan je 95 hiljada eura, a radove izvodi nikšićka firma Temko D.O.O.

4 Komentari

  1. Onoliki parking kod Tamarisa a Vi bas na ovaj trotoar?
    Ako cete tako stavita saobracajca da pise kazne svakom vozacu koji ne propusti pesaka.

    10
    • Bolje bi bilo da stave jednog saobracajca kod skole “Daso Pavicic”, da vide kako su lijepo ljudi parkirani u 3 kolone, da pjesaci ne mogu proci. I jednog kod kuce hemije…Ali u uru kad djeca izlaze iz skole. Tu bi bilo kazni.

Ostavite komentar

*

code