Konzorcijum vlasnika komleksa Meljine: Mi isplaćujemo zarade u bolnici Meljine, a ne...

Konzorcijum vlasnika komleksa Meljine: Mi isplaćujemo zarade u bolnici Meljine, a ne Vlada

11
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_objekti_bolnica_MeljineNetačna je izjava predstavnika Vlade Crne Gore, koju su objavili mediji, kojom se implicira da je Vlada Crne Gore zaslužna što
su isplaćene dvije plate ljekarima i ostalom osoblju bolnice Meljine, saopštio je Konzorcijum vlasnika kompleksa Meljine.

– Čudi nas da Vlada pokušava da pripiše sebi zasluge za normalizovanje situacije u bolnici Meljine. Sve obaveze bolnice Meljine, uključujući i obaveze prema zaposlenima, isplaćuje Konzorcijum vlasnika bolnice iz redovnih prihoda, kao i prethodnih godina -navode iz Press centra Atlas grupe.
U saopštenju se dodaje da je za njih  najvažnije da se zdravstvene usluge u bolnici Meljine pružaju normalno, ali za to svakako, kako kažu, nije zaslužna Vlada Crne Gore.

Picerija i restoran

– Bolnica Meljine fakturiše određen broj usluga Fondu zdravstva, na osnovu Ugovora o pružanju usluga osiguranicima Fonda, kao i sve druge zdravstvene ustanove koje imaju potpisan ugovor sa Fondom zdravstva. Prema tome, nije bilo nikakve pomoći od Vlade Crne Gore već su plaćene pružene usluge osiguranicima Crne Gore u skladu sa navedenim Ugovorom – kaže se u saopštenju.

Dalje je obrazloženo da Bolnicom Meljine upravlja konzorcijum vlasnika, jer se ugovor može raskinuti jedino sudskom odlukom.

– Bolnica Meljine je od Vlade Crne Gore dobila rješenje o novoj  blokadi računa, na iznos od 114.000 eura za poreze i doprinose. Konzorcijum vlasnika bolnice učiniće sve što može da ni ova blokada ne bude smetnja daljem normalnom funkcionisanju bolnice, koja je životno važna za građane Herceg Novog.
Uprava bolnice je uputila Fondu zdravstva Prijedlog aneksa ugovora o pružanju zdravstvenih usluga koji čeka na saglasnost Ministarstva zdravlja. Zaključivanjem ovog aneksa stekli bi se uslovi za normalno funkcionisanje bolnice – saopšteno je na kraju iz Atlas grupe.

11 Komentari

  1. Samo se vi iz Atlasa otimajte da je Meljine vaše a vama svaki mjesec rastu dugovi za sve što ne plaćate i svaki mjesec vam se uvećavaju iznosi na radničke tužbe što su im smanjene plate kao i sudski troškovi vama je bolje da vam se ugovor raskine što prije jer na kraju ćete vi bankrotirati od tolikih dugovanja.

  2. Izvinjavam se što kvarim temu, ali, ima li rezultat rada zaposlenih u Bolnici veze sa njihovim platama? Ili izlječenje nema veze sa bolnicama? Ono je dobar kardio-centar, oporaviliste i porodilište. Ostalo tanko, tanko.

  3. Sunce, Meljine su privatizovane dok su na vlasti bili SNP,oni su tada ćutali, kao da se ne dešava u našem gradu. Tako je bilo i sa Bokom. Ono što znam sigurno da radnici iz Meljina kažu da se nisu angažovali Slobo i Ivanović oni bi danas bili bez plate, a mi bez bolnice…e sad što Knezevic i ovi iz SDP-a kojima se priklonio pa mu dovedose Rama Bralica u Odbor, pa još Rasko neće da potpiše zahtjev da se raskine ugovor sa Atlasom, nemogu da prihvate realnost da su završili sa Meljinama to je njihov problem. Ako ih podržava u tome novski- domaći SDP koji samo ćuti onda to jeste izdaja…

  4. Šta li će sad multipraktik podpredsjednik Vlade odgovorit, a i ovi ne govore baš istinu, usluge se ne pružaju normalno jer npr. Skener ne radi

  5. Što se do sada niste javljali nego ste pustili radnike da se 4 mjeseca snalaze kako znaju i umiju.Sram da vas bude sve na čelu sa duškom kneževićem jer da vam je stalo do bolnice nebiste je doveli tamo đe je sada i ako imate prst obraza barem ćutite.Namjerno je uništavate da bi se proglasio stečaj,otpustili radnici i preprodala zemlja za apartmane .Briga vas i za Novi i za Novljane i za bolnicu

  6. Jeste li u tom anexu kao i do sada poželjeli da otmete dio usluga koje korisnici Fonda dobijaju u Institutu Igalo. Sram vas bilo Knezevicu, Bralicu i ostali. Oteto prokleto… Konačno da se u Vladi neko odvažio da Vas pocera iz Herceg Novog. Šta ste mislili da smo zaboravili kako ste platili kapital Meljina, kako ste potrošili Vojne zalihe itd. AJTE DOMA POLAKO PUT PODGORICE…I NE VRAĆAjTE SE VAMO VIŠE NIKAD!!!

Ostavite komentar