KOORDINACIONO TIJELO ZA PRAĆENJE SEZONE U NOVOM – NEMA BUKE I NEREDA

KOORDINACIONO TIJELO ZA PRAĆENJE SEZONE U NOVOM – NEMA BUKE I NEREDA

181
0
Podijeli

Stanje komunalnog i javnog reda u Herceg Novom u proteklih sedam dana bilo je stabilno i bez većih problema – zaključak je Koordinacionog tijela za praćenje turističke sezone. Nisu zabilježena narušavanja javnog reda i mira većeg obima, niti narušavanja propisa, koji se odnose na buku i radno vrijeme ugostiteljskih objekata.

U posljednjih sedam dana u opštinski Call centar stiglo je manje od deset prijava za buku što je, kako je saopšteno, rezultat pojačanih kontrola na Škveru, kod Milašinovića plaže i u Igalu.
Prošle sedmice u centru pažnje Komunalne policije bila je ulična prodaja bez odobrenja nadležnog organa. Inspektori su privremeno zaplijenili znatne količine robe. Danas je dogovoreno da se nastavi pojačana kontrola, kako bi se ova ružna pojava eliminisala sa Šetališta i ulica.
Posebna tema na sastanku bili su turistički dileri koji se okupljaju na četiri prepoznatljive lokacije – na Autobuskoj stanici, u ulici Pete crnogorske brigade (od Petlje ka centru Igala), u Ilijinom parku u Igalu i u Dubrovačkoj ulici-kod benzinske stanice u Igalu. Ovo je dugogodišnji problem, koji nažalost do sada nije riješen. Nadležna je Uprava za inspekcijske poslove odnosno turistička inspekcija. Dogovoreno je da uklanjanje dilera sa javnih mjesta ne bude kampanjska nego akcija koja će u kontinuitetu trajati cijele sezone u koju će se uključiti i ostale službe, prije svega Komunalna policija kako bi se ova ružna pojava, čiji akteri vrlo često ometaju i saobraćaj, suzbila.
Posljednjih dana pojačane su saobraćajne gužve, kolone trećom trakom preko Savine, čemu u večernjim satima doprinosi i održavanje kulturnih manifestacija na Kanli Kuli, kao što je sinoć bio koncert Vlada Georgijeva. Ubuduće će se pred svaki takav događaj predstavnici Uprave policije, Komunalne policije i Uprave za inspekcijske poslove sastajati i dogovarati mjere zajedničkog djelovanja. Dogovoreno je da u saobraćajnim špicevima, u popodnevnim časovima, od 18 do 20:30 časova, službenici policije regulišu saobraćaj kod glavne autobuske stanice, kako bi što manje zastoja bilo na toj kritičnoj tački. Biće pojačana i kontrola saobraćaja na Šetalištu, jer je bilo slučajeva kretanja vozila i nakon 9 časova ujutro, do kada je inače dozvoljen pristup vozilima za snabdjevanje.
S obzirom da je pored kontejnera na magistrali ponovo uočeno gomilanje šuta i zelenila, na sastanku Koordinacionog tijela je istaknuto da Komunalno – stambeno preduzeće treba da pojača odvoz zelenog otpada i očisti te lokacije. Ukazano je i na potrebu košenja zelenog pojasa oko Njivičkog puta, posebno dijela od graničnog prelaza Kobila prema Njivicama.
U posljednja dva dana, zbog obilnih padavina pojavili su se pješčani nanosi na magistrali. Ekipe Crna Gora puta juče su djelimično izvršili čišćenje, ali je Komunalna policija, nezadovoljna učinjenim, predložila da se u dodatno čišćenje tih dionica uključe ekipe Komunalno-stambenog preduzeća.
Zbog nepropisno parkiranih vozila, radnici Čistoće su proteklih dana imali problem sa odvozom smeća sa lokacija Karača i Lazaret ispod zgrade Opštine. Komunalna policija je najavila da će ova vozila biti uklonjena specijalnim vozilom „pauk”, da bi se omogućio pristup vozilima „Čistoće”.
Problem sa pretrpavanjem kontejnera ispražnjenom ambalažom iz trgovinskih i ugostiteljskih objekata JP „Čistoća” je riješila tako što je na nekim lokacijama povećala broj kontejnera. Odvoz smeća se sa Šetališta obavlja četiri puta, a sa ostalih lokacija u gradu dva puta dnevno. Neke od trgovinskih radnji ispunile su obaveze precizirane ugovorom koji imaju sa Čistoćom, ali ima i onih nesavjesnih koji u noćnim satima iznose ambalažu na javne površine. Protiv takvih lica Komunalna policija je izdala dva prekršajna naloga u posljednjih sedam dana.
Problem vode koja se pojavljuje na Šetalištu kod tunela još nije rješen, ali se u komunalnoj policiji nadaju da će najnovije mjere dati rezultate. Izvađen je drenažni pijesak iz kanala. Primjećeno je da se smanjila količina vode koja se sada izliva na Šetalište. Problem je u tome što ne postoje mogućnosti da se prokopa dublji kanal, jer se ispod nalaze kablovi i druge instalacije.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code