Početna Sport Košarkašice iz Herceg Novog “zarobljene” u Rumuniji

Košarkašice iz Herceg Novog “zarobljene” u Rumuniji

2

Šest crnogorskih sportista, među njima i dvije Novljanke, nakon obustave svih sportskih događanja, ostali su “zarobljeni” u matičnim klubovima u Rumuniji za koje nastupaju ove sezone, odakle trenutno ne mogu da se vrate, piše Pobjeda.

Foto: Sepsi-SIC Facebook // Jelena Vučetić i Jovana Pašić (Prve s lijeva)

Riječ je o košarkašicama Jovani Pašić i Jeleni Vučetić iz Herceg Novog, dvojici košarkaša Goranu Gajoviću i Radosavu Spasojeviću i odbojkašicama Andrei Laković i Evgeniji Milivojević.

Naime, svi letovi koje su rezervisali su otkazani, a situacija se svakodnevno pogoršava, pa su bez mogućnosti da se vrate u Crnu Goru.

“Kontaktirali smo ambasadu i na stalnoj smo vezi. Takođe smo se obratili timovima za spasavanje u Crnoj Gori i oni imaju podatke o nama. Za sada nam je rečeno da čekamo, da postoji mogućnost da će Crna Gora poslati avion, ali je neizvjesno kada bi do toga moglo doći, jer nas je samo šest sportista i jedan turista, a oni rješavaju po prioritetima. Sve razumijemo, ali isto tako i mi želimo što prije da se vratimo kući, jer vidimo da je situacija iz dana u dan gora… Vjerujemo da će ljudi u Crnoj Gori koji su zaduženi za to prepoznati našu situaciju i pomoći nam da se što prije vratimo našim porodicama”, kazali su u razgovoru za Pobjedu.

Inače Novljanke igraju za klub Sepsi Sik u gradu Sveti Đorđe, odbojkašice su u Piteštiju, kao i Goran Gajović, Spasojević je u Bukureštu. Iako nijesu u istom gradu, naši sportisti u stalno u kontaktu.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code