Početna Sport Košarkaški kamp u Igalu završava sljedeće sedmice

Košarkaški kamp u Igalu završava sljedeće sedmice

2

Polako se “spušta zavjesa” na jubilarni X košarkaški kamp “Svi za jednog – Jedan za sve koji je otpočeo sa radom 6. juna, a zvanično završava 15. avgusta.

Svode se utisci i rezultati nastali tokom deset godina predanog rada, a kako je rekao košarkaški trener i skaut Raša Mijušković, mora biti ponosan na sve učinjeno:

– Činjenica da smo za ovih deset godina na terenu u Igalu trenirali 686 radnih dana sa 597 kampera (iz svih krajeva svijeta), 1256 treninga i 84 utakmice, da se rad na kampu prezentovao u Srbiji, Rumuniji, Mađarskoj, Švajcarskoj, Njemačkoj, Slovačkoj i Poljskoj, da se sa djecom sa posebnim potrebama u poslednje tri godine treniralo 113 radnih dana, te da su na prethodnim kampovima sa djecom radili najeminentniji FIBA košarkaški treneri iz regiona, potvrđuje u potpunosti moje riječi, istakao je Mijušković.

Ovogodišnji kamp podijeljen je na pet perioda, tokom kojih je do danas trenirano 61 radni dan, sa 70 kampera iz regiona. Obavljeno je 167 treninga i odigrano 9 utakmica, po posebnim programima FIBA trenera Slađana Ivića, Dragomira Bukvića, Vladimria Bošnjaka, Danijela Tamašija i Jasmine Perazić.

– Ono na šta sam posebno ponosan je rad sa djecom sa posebnim potrebama u saradnji sa centrom za decu oboljelu od autizma iz Beograda, sa kojima je i ovog leta odrađeno 15 radnih dana, rekao je Mijušković.

Ovogodišnji kamp u Igalu prezentovan je na internacionalnom “RODA 2019” kampu u Bečeju, gdje su ovog leta gostovali kamperi iz Rumunije, Bosne i Hercegovine, Ukrajine i Srbije.

Raša Mijušković je 2017. godine “kao nagradu za rad” dobio poziv da gostuje na prestižnom teksaškom Lubok univerzitetu u SAD, a 2018. poziv je stigao iz poljskog Šćećina. Ove godine pozvan je u Kinu, gdje će se usavršavati od sredine septembra do kraja godine.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code