Košarkaški turnir na Savini povodom Međunarodnog dana mladih

Košarkaški turnir na Savini povodom Međunarodnog dana mladih

1832
0
Podijeli

sportski teren savinaKošarkaški turnir za kadete, u organizaciji Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR), povodom obilježavanja Međunarodnog dana mladih, 12. avgusta, biće organizovan u Herceg Novom, na košarkaškom terenu OŠ “Milan Vuković” na Savini.

Učesnici na turniru biće kadeti uzrasta 2003. godište i mlađi, a učestvovaće ekipe iz Herceg Novog, Trebinja, Nikšića i Tivta.

Picerija i restoran

– Tokom ovog dana, države, institucije, organizacije i aktivisti širom svijeta skreću pažnju na problem, kulturna i pravna pitanja koja utiču na položaj omladine, učenika i studenata u društvu. Pored proslave i obilježavanja Dana mladih, ovo takođe predstavlja jedan od načina na koji se borimo da djeca, uz zdrave stilove života i sport, budu zdrava i aktivna, da ne misle na pušenje i ostale bolesti zavisnosti. Stoga košarkaški turnir predstavlja samo jednu od naših stalnih aktivnost u borbi protiv pušenja, kao jednog od glavnih uzroka nastanka kancera – kazali su organizatori.

Generalna skupština UN usvojila je 1999. godine Rezoluciju 54/120, kojom se prihvata preporuka Svjetske Konferencije ministara zaduženih za omladinu i proglasila 12. avgust Međunarodnim danom mladih. Dan mladih je zamišljen kao dan kada je pažnja usmjerena na probleme mladih širom svijeta i kada se ukazuje na promjene koje mladi čine u životu svoje zajednice.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code