Košarkaški turnir za međunarodni Dan mladih

Košarkaški turnir za međunarodni Dan mladih

0
Podijeli

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka, u saradnji sa KK AS iz Herceg Novog organizovaće sjutra košarkaški turnir za kadete „Herceg Novi 2017”, povodom 12. avgusta, međunarodnog Dana mladih, koji se ove godine obilježava pod motom: „Mladost gradi mir”.

Ovo, takođe, predstavlja jedan od načina na koji se u Društvu bore da djeca uz zdrave stilove života i sport budu zdrava i aktivna, da ne misle na pušenje i ostale bolesti zavisnosti, uvjereni su u CDPR-u.

Picerija i restoran

„Košarkaški turnir predstavlja samo jednu od naših stalnih aktivnost u borbi protiv pušenja, kao jednog od glavnih uzroka nastanka kancera, ali i drugih teških bolesti“, kažu u ovom Društvu.

Učesnici tradicionalnog košarkaškog turnira su, pored KK AS iz Herceg Novog, OKK Trebinje i dvije ekipe sastavljene od mladih igrača iz Herceg Novog i Boke Kotorske.

Turnir će se održati 12. avgusta na vanjskom terenu OŠ „Milan Vuković” na Savini gdje će za ekipe nastupati igrači rođeni 2002. godine i mlađi.

U glavnoj utakmici turnira i borbi za pehar u 18.30 sati snage će odmjeriti KK AS i OKK Trebinje.

CDPR će pobjednika turnira nagraditi velikim peharom, dok će najbolji igrač i najbolji strijelac dobiti komplete knjiga za školsku lektiru i CD. Ostali učesnici košarkaškog turnira „Herceg Novi 2017” dobiće za uspomenu prigodnu knjigu.

Dan mladih se u svijetu obilježava Odlukom Generalne skupštine UN od 1999. godine.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code