Košarkaški veterani igrali utakmice i sakupili 1000 eura za djecu iz Bijele

Košarkaški veterani igrali utakmice i sakupili 1000 eura za djecu iz Bijele

2788
0
Podijeli

U okviru humanitarnog košarkaškog turnira,  proteklog vikenda u Sportskom centru u Igalu, koji je okupio veterane ovog sporta iz Beograda, Minhena, Beča, Bergena, Londona, Banja Luke, Prištine, kao i grada domaćina, prikupljeno je 1000 eura. Tim novcem štićenicima Dječijeg doma Mladost u Bijelog kupljena je sportska oprema.

Jedan od organizatora turnira, Nedžad Šukurica kazao je da su se odlučili da sredstva daju djeci bez roditeljskog staranja, kako bi im odrastanje učinili prijatnijim:

Picerija i restoran

“Nadamo se da će kupljena oprema uljepšati djetinjstvo našim mališanima u Domu. Hvala svima koji su donirali novac. Vaspitačima i nastavnicima savjetujemo da i dalje šire sportski duh, jer svjedoci smo da sport spaja ljude i obogaćuje život”, poručio je Šukurica.

Donacijom je kupljeno 25 fudbalskih lopti, 15 košarkaških, 5 odbojkaških, 2 vaterpolo, 2 torbe za nošenje lopti, 3 para reketa za badminton i 2 za stoni tenis, 2 para mreža za velike golove i koševe.

“Na inicijativu direktora Doma kupljeno je 30 m plutajućih bovi, kako bi se ogradilo kupalište ispod Doma da djeca ne bi išla u dubinu”, dodao je Šukurica.

On se na kraju zahvalio onima koji su pomogli da se turnir održi, suorganizatoru KK Otpisani iz Bergena, Opštini Herceg Novi, Konzulatu Srbije, doo Nova Casa, kao i kolektivu Sportskog centra .

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code