Početna Kultura Kostjukov i Dani ruske kulture otvaraju sezonu na Kanli kuli

Kostjukov i Dani ruske kulture otvaraju sezonu na Kanli kuli

12

Ovogodišnju sezonu kulturno zabavnih programa na hercegnovskoj Ljetnjoj pozornici Kanli kula otvoriće Dani ruske kulture, od 10-16. juna. Već prve večeri biće priređen koncert v.d. direktora baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, zvijezde beogradskog baleta, Konstantina Kostjukova.

Pripremljen je bogat program, pa će na drugim Danima ruske kulture biti predstavljena raznovrsnost nacionalnog bogatstva te zemlje, afirmisana multikulturalnost. Manifestacija će produbiti saradnju institucija, udruženja i umjetnika, najavljuju iz TO Herceg Novi:

Picerija i restoran

„Učesnici programa, ruski umjetnici i književnici, predstaviće se programima popularizacije ruske kulture, duhovnosti, tradicije i umjetnosti na našim prostorima“.

Koncert Kostjukova na Kanli kuli biće upriličen u ponedjeljak, 10. juna u 20 časova, a ulaz je besplatan.

12 Komentari

 1. Жги культуру Герцог Нови !
  Забыл благодарный народ , как во время революции эмигрировало русское дворянство …

 2. Niko nije protiv ruske kulture ali brate daj i sto drugo sem Rusa.
  Sjecam se Kostjukova prije petnaestak godina u dvorani Park, predivna je bila Zorba ali 15 – 20 godina je proslo, puno za njegovo zanimanje, nije to vise to

  2
  2
 3. Koji su ovo teletabisi, kojima smeta ruska kultura, u čitavom svijetu priznata kao najbolja, kad je u pitanju BALET i KNJIŽEVNOST. Ali šta oni znaju o tome ?

  4
  4
  • Sta, jel dolazi Boljsoj tartar ili emigranti i popovi? Igraju li Bulgakova, Gogolja, je li na kulu knjizevno vece Dostojevskog? Rusi imaju veliku kulturu,ali ovo je nesto drugo. Kostjukov se pojavi tri minuta, ostalo je ruske propaganda. A Kostjukov inace emigrirao iz Rusije.

   4
   1
 4. Evo ih ponovo ksenofobi i nacionalisti sa komentarima…
  Ruska kultura je ne samo dio svjetske kulturne baštine, nego predstavlja njen značajan dio koji treba da se promoviše u svakoj državi svijeta. I to … dok svi građani te zemlje ne vide što ovi imaju da pokažu. Ili makar pročitaju Dostojevskog – 3 knjige, dovoljno je. Balet je naravno viša matematika za ovako primitivan mentalni sklop pa ostaje samo da se Radio Jadran ponovo zamoli da zaposli administratora sajta koji će ovakve komentare da briše.

  Jadranaši…da bi smo razgovarali o toleranciji moramo prvo da utvrdimo šta je to što se ne toleriše…rekao je davno Umberto Eko. Pa evo primjera za netoleranciju i automatsko brisanje sa sajta. U protivnom služi za edukaciju onih slični njemu. Zašto ovo dozvoljavate?

  7
  5
 5. Kostjukova je prvo prije tri godine doveo Stevo za zatvaranje sezone. Sada Kostjukov otvara sezonu. I Rusi, Rusi, Rusi. Ima li sta da smislite da nisu Rusi i da vas Stevo nije naucio? Mozda opet dovedete Pikasovu izlozbu, pop art svjetskih slikara, napravite predstava sa pet evropskih nagrada kao sta je bila Adam i Eva, sve sa novskim glumcima bez gostiju, itd itd. Nemojte ako Boga znate, napravite nesto novo, svoje, nase, inace ste dzabe krecili. Jedini pomak bila je Ceca. Mislite malo ili ugasite Herceg fest.

  9
  5

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code