KOTOR ART: GITARISTIČKI DUO KRIVIKAPIĆ-CEROVIĆ

KOTOR ART: GITARISTIČKI DUO KRIVIKAPIĆ-CEROVIĆ

156
0
Podijeli

Projekat „Bach only”, čiji će krajnji dometi biti ostvareni nakon snimanja kompakt-diska za jednu od najznačajnijih svjetskih izdavačkih kuća „Naxos”, predstaviće večeras na KotorArtu crnogorski gitaristički duo Goran Krivokapić i Danijel Cerović.

Krivokapić i Cerović naparavili su transkripcije svih šest engleskih svita Johana Sebastijana Baha za duo gitara, a na 13. Don Brankovim danima muzike izvešće prve tri svite.
Inače, repertoar ovog ansambla obuhvata transkripcije djela renesansnih i baroknih kompozitora, djela autora XIX vijeka, s posebnim naglaskom na savremenu muziku originalno pisanu za dvije gitare.
Koncerte koje je duo održao u zemlji, na festivalima A tempo i KotorArt, kao i u Njemačkoj, Španiji, Poljskoj, Luksemburgu, Hrvatskoj, Srbiji, Holandiji, Portugalu, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, pozitivno su prihvatili i publika, i muzički kritičari.
Savremeni poljski kompozitor Gerard Drozd posvetio je ovom duu svoj Koncert za dvije gitare i gudački kvartet. Za Crnogorski gitaristički duo komponovali su i Gustav Ajhelberger i Kristjun Vrtoslavski.
Debitantski kompakt-disk, koji je objavio Muzički centar Crne Gore 2013, sadrži djela Domenikonija, Pjacole i Bogdanovića. Snimanja prvog kompakt-diska s transkripcijama Bahovih Svita, kao prvog te vrste u svijetu, obaviće se u septembru, pa tako kotorska publika ima priliku da prije objavljivanja samog albuma premijerno čuje ove interpretacije.
Koncert počinje u 21 sat u kotorskoj Crkvi Sv. Duha.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code