“KOTOR ART” POSVEĆEN NJEGOŠU, A LONČIĆE BRKA ODNOS SA MUZIČKOM ŠKOLOM

“KOTOR ART” POSVEĆEN NJEGOŠU, A LONČIĆE BRKA ODNOS SA MUZIČKOM ŠKOLOM

68
0
Podijeli

kotor art logoOd 1. jula do 16. avgusta Kotorani i njihovi gosti moći će da prate 125 izuzetnih programa na 5. međunarodnom festivalu Kotor Art. Ova prestižna manifestacija koja počinje 1. jula i ove godine je posvećena Njegošu, “sa kojim ćemo razgovarati u svim segmentima festivala”, najavio je direktor Kotor Arta, Paolo Magelli.
On je i ove godine nastojao novinarima da objasni da je Kotor Art inteligentna investicija, sa nastupom preko 2,5 hiljada stvaralaca iz 25 zemalja svijeta. Oni će nastupiti na oko 50 lokacija u Kotoru i okolini. Izostaće ovoga puta Pjaca od Filozofa, ali tu je čine 6 festivalskih segmenata: Kotorski festival pozorišta za đecu, Kotar Art Apss to jest segment arhitekture, Don Brankovi dani muzike, Kotor Art teatar premijere, Pisanje grada i Festival klapa.
Za kraj Kotor Arta u avgustu priprema se premijeru pod nazivom “Njegoš za djecu sa motom – kako rastu veliki ljudi” pa do koncerata tematskih i pozorišnih predstava.
Na Don Brankovim danima muzike biće izvedeno 12 koncerata, sa velikim imenima, živim legendama iz svijeta umjetničke muzike, obećao je umjetnički direktor, Ratimir Martinović. Ipak, realizacija muzičkih programa je pod velikim znakom pitanja, jer,kako kaže Martinović, ni do danas nije potpisan ugovor sa kotorskom Muzičkom školom.
– Ucijenjeni smo na neki način od direkrtorice ove škole, koja traži da se za potrebe koncertne dvorane, obnovi ili kupi 180 stolica”, ističe Martinović, podsjećajući da je u Muzičkoj školi do sada bila smještena direkcija, a da je koncertna dvorana korišćena za brojne programe.
On je zamjerio i što u toj školi nema sluha za edukaciju i prisustvo muzičkim programima Kotor Arta, koji je kupio najbolji klavir u državi i dao na besplatno korišćenje Muzičkoj školi.
“To je sunovrat vrijednosti” – ocjenio je Martinović na press-u.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code