Početna Turizam KOTOR DOBIJA GRADSKU TURISTIČKU KARTICU

KOTOR DOBIJA GRADSKU TURISTIČKU KARTICU

0

Turistička organizacija Kotora je u saradnji sa prof. dr Ivom Županovićem na osnovu utvrđenih prioriteta u Strateškom planu razvoja opštine Kotor pripremila dokumenta za formiranje koncepta gradske turističke kartice.

Riječ je o polaznim osnovama za izradu strateškog plana razvoja turizma u Kotoru, odnosno izradu digitalnih mapa smještajnih kapaciteta, jedinstvenog elektronskog kataloga i sistema rezervacija. Tu su i polazne osnove za razvoj ruralnog turizma i program podsticaja sportskog turizma.
– Biće to prvi “projekat” te vrste u Crnoj Gori, koji će umnogome olakšati “orjentaciju” turistima kad je riječ o smještaju i ostalim uslugama koje mogu dobiti u Kotoru – kaže za Radio Jadran prof. dr Ivo Županović. Kako je dodao, teoretski, cilj je stvaranje poddokumenata do stvaranja ukupne strategije razvoja turizma u Kotoru, kako bi na jednom mjestu bila kompletna ponuda:
“Gradska turistička kartica predstavlja integrisanje i približavanje ponude i cjenovna diferencijacija namijenjena najprije turističkim konzumentima koji dolaze u Kotor. Digitalizacija smještajnih kapaciteta i stvaranje digitalne mape jedan je od važnih segmenata marketinga čime će se takođe potencijalnim posjetiocima približiti ponuda Kotora”.
I direktor kotorske TO Mirza Krcić, pojašnjava da je riječ o polaznim osnovama koja su usvojene na osnovu strateškog plana razvoja Kotora za period od 2013-2017. godine.
“Tim su planom naglašene mjere koje lokalna preduzeća treba da pripreme u okviru tog strateškog plana i nadam se da ćemo do početka sezone imati polazne osnove pripremljene”.
Ovaj poduhvat trebalo bi da utiče i na produženje turističke sezone i održivo poslovanje.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code