Početna Turizam Kotor i ove godine u trci za najbolju evropsku destinaciju

Kotor i ove godine u trci za najbolju evropsku destinaciju

1

Drevni Kotor nominovan je za titulu najbolje evropske destinacije u 2019. godini, na takmičenju koje sprovodi European Best Destinations – EBD, nakon ostvarenih prošlogodišnjih rezultata.

Kako je saopšteno iz Turističke organizacije ovog grada, Kotor se za titulu takmiči sa Briselom, Budimpeštom, Malagom, Bratislavom, Bečom, Poznanom, Bragom, Berlinom, Ženevom, Londonom, Mecom, Monte-Izolom, Rigom, Parizom, Dinanom, Firencom, Cavtatom, San Maksimom i Atinom.

Glasanje traje od 15. januara do 15. februara, a sa jedne IP adrese moguć je samo jedan glas putem linka vote.ebdest.in.

Sa većim brojem glasova od Pariza, Beča i Amsterdama u 2018. Kotor se našao na 12. poziciji, kada je prvo mjesto zauzeo Vroclav. Nominacija i plasman rezultat su kontinuirane promocije i komunikacije TO Kotor sa evropskim mrežama promocije kulturnog turizma i jedini je crnogorski grad koji se našao na ovoj listi.

EBD je organizacija sa sjedištem u Briselu čija je uloga promocija kulture i turizma u Evropi, a u partnerstvu sa više od 300 turističkih predstavništava i EDEN mrežom, koju je kreirala Evropska komisija, djeluje u pravcu boljeg upoznavanja sa potencijalima evropskih destinacija. Sajt organizacije je već šestu godinu najposjećeniji evropski sajt posvećen turizmu.

1 komentar

  1. Neeee! Greska je! Herceg Novi! Alooo! Herceg Novi je. Nemoguce da je Kotor! Greska sto posto. Poslije ovoliko aktivnosti TO tamo neki Kotor koji ni mimoze nema, ni cisto more, ni zelenilo, nista,

    9
    2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code