KOTOR I SANTA BARBARA SVE BLIŽI

KOTOR I SANTA BARBARA SVE BLIŽI

150
0
Podijeli

ko santa bFinansijski savjetnik kalifornijskog grada Santa Barbara Rober Samario, sa suprugom, posjetio je danas Opštinu Kotor. Bila je to prilika za učvršćivanje veze dva grada, koji su pobratimi još od 2009. godine. Otada ostvaruju saradnju u oblasti kulture, turizma, pomorstva i obrazovanja.
Dobrodošlicu im je poželio potpredsjedniik Opštine Branko Nedović, koji je predstavio grad Kotor. “Kotor je opredijeljen ka razvoju kulturnog turizma, zbog velikog pokretnog i nepokretnog kulturno-istorijskog blaga koje naš grad posjeduje. Mi smo kao takva destinacija već prepoznati širom svijeta. Grad godišnje posjeti veliki broj kruzera, tako da svakodnevno imamo ogroman broj turista. Svakako smo zainteresovani i za privlačenje turista iz Kalifornije” – istakao je potpredsjednik Nedović.
Gosti iz Santa Barbare su dobili na poklon DVD materijale, sa kratkim filmom o Kotoru, koji na najbolji način prezentuje grad.
“Santa Barbara je grad veoma sličan Kotoru. Imamo veoma sličan pejzaž, more i planine. Mi ćemo na našoj narednoj konferenciji za turoperatore i investitore sa zadovoljstvom predstaviti grad Kotor kao naš grad pobratim i smatramo da će pobuditi veliko interesovanje”, između ostalog je naglasio Samario.
Prijemu je pored potpredsjednika Opštine, Branka Nedovića, prisustvovao direktor Direkcije za izgradnju i uređenje Kotora, Ivo Magud, kao i savjetnice iz sektora za Međunarodnu saradnju Opštine Kotor, Nađa Miranović i Aleksandra Milić.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code