Početna Društvo KOTOR I SLOVENIJA ZAJEDNO U BORBI PROTIV DROGE

KOTOR I SLOVENIJA ZAJEDNO U BORBI PROTIV DROGE

0

SL381181Kotorsku Kancelariju za prevenciju narkomanije posjetila je delegacija Republike Slovenije. Do susreta je došlo kroz projekat tehničke pomoći za izgradnju administrativnih kapaciteta i podrške u oblasti borbe protiv droga, kao i u odnosu na pregovaračko poglavlje 24.

Tokom realizacije saradnje posebna pažnja će se usmjeriti ka institucijama u oblasti prevencije, tretmana, rehabilitacije, aktivnosti iz oblasti smanjenja ponude droga, tretmana korisnika droga u zatvoru, regionalne i međunarodne saradnje. Slovenačka delegacija izrazila je posebno zadovoljstvo što je Opština Kotor među prvima prepoznala i podržala programe koji njeguju zdrave stilove života i tako doprinjela stvaranju jedinstvene metodologije rada koja se sada primjenjuje i u drugim opštinama Crne Gore.

Posebno interesovanje vladalo je za projekat „Jačanje kapaciteta za sprovođenje vršnjačke edukacije o zdravim stilovim života kao i prevenciji vršnjačkog nasilja, gdje su delegati tražili da se ti programi kao dobri modeli njeguju i ubuduće.

Pohvaljen i kotorski website kao dobar vid informisanja i anonimnog savjetovanja mladih osoba koje se nalaze u problemu.

Posjetu delegacije Slovenije uslovio je dugogodišnji rad Opštinske Kancelarije za prevenciju narkomanije Kotor, koja je u našoj zemlji prepoznata kao jedan od najboljih modela koji sprovodi primarnu prevenciju, o čemu je posvjedočila i prezentacija rada predstavnika Kancelarije za period 2006-2012.

Predstavnici Kancelarije za prevenciju narkomanije Kotor, ako bude uslova za to, biće gosti na Konferenciji za prevenciju narkomanije koja će održati u Sloveniji 7. novembra 2012.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code