Početna Oko nas Kotor Kotor i Tivat obilježavaju Dan opštine

Kotor i Tivat obilježavaju Dan opštine

1

Dan opštine 21. novembar, ujedno i 75 godina od oslobođenja, proslaviće sjutra opštine Tivat i Kotor. Istovremeno vjernici obje konfesije slave dva sveta dana Aranđelovdan i Gospu od zdravlja, a godišnjicu rada i dva lokalna javna radio emitera.

Foto: Pixabay

Glavni program u Tivtu počinje u 9 h, polaganjem vijenaca na spomenik palim borcima NOR-a, X tradicionalnom Trkom mira od Veriga do spomenika palim borcima NOR-a. U 9.40 h predviđena je ceremonija predaje zastave odredu Bokeljske mornarice kod zgrade Opštine na Trgu Magnolija, zatim svečani defile gradom te tačno u 10 h na Pinama – kolo Bokeljske mornarice. U velikoj sali Centra za kulturu u 11 h počeće svečana sjednica.

Glavni program u Kotoru počinje u 8 sati, kada će  Gradska muzika Kotor obilći grad, u 8 i 30 u sali Opštine Kotor biće upriličen prijem Gradske muzike, a u 9 i 30 Bokeljske mornarice. U 10 sati najavljeno je polaganje vijenca na spomenik palim borcima u Risnu. Svečani raport i predaja zastave Bokeljskoj mornarici ispred zgrade Opštine Kotor je u 11 i 15, a u 11 i 30 polaganje vijenca na spomenik palim borcima u Parku slobode.

U 12 sati Bokeljska mornarica će na Trgu od oružja otplesati tradicionalno kolo. U 13 sati u sali Kulturnog centra Nikola Đurković biće održana svečana sjednica.

Najveća priznanja Tivta i Kotora  povodom Dana opštine, biće dodijeljena JUSMŠ Mladost i Službi zaštite i spasavanja Tivat u Tivtu, odnosno  arhitektici i voditeljki ženske klape Bisernice Boke iz Kotora, Vlasti Mandić.

Čestitke povodom Dana dvije bokeljske opštine uputili su predsjednici države Milo Đukanović, Skupštine Ivan Brajović i Vlade, Duško Marković.

Dan opštine, 22. novembar u petak će proslaviti opština Budva.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code