Kotor i Tivat slave 21. novembar Dan opštine, a vjernici Aranđelovdan i...

Kotor i Tivat slave 21. novembar Dan opštine, a vjernici Aranđelovdan i Gospu od zdravlja

0
Podijeli

Građani Kotora i Tivta raznim programima slave 21. novembar, Dan oslobođenja, odnosno Dan opštine, a vjernici još dva praznika, Aranđelov dan i Gospu od zdravlja.

U Kotoru će u 8 sati Gradska muzika obići grad. Pola sata kasnije u sali Opštine Kotor biće priređen prijem članova Gradske muzike. U 9 sati i 30 minuta prijem će biti upriličen i za članove Bokeljske mornarice.

Picerija i restoran

U 10 sati najavljeno je polaganje vijenaca na spomenik palim borcima u Risnu.

U 11 sati i 15 minuta ispred zgrade Opštine Kotor biće predat svečani raport i zastava Bokeljske mornarice. Polaganje vijenaca na spomenik palim borcima u Parku slobode biće u 11 sati i 30 minuta.

Na glavnom gradskom trgu, u podne, Bokeljska mornarica odigraće tradicionalno kolo.

U 13 sati, u sali Kulturnog centra “Nikola Đurković” počeće svečana sjednica Skupštine opštine Kotor.

U Tivtu će u 9 sati početi kros učenika Osnovne škole “Drago Milović” i završnica “Trke mira”. Takođe u 9 sati je polaganje vijenaca palim borcima.

Ceremonija predaje zastave odredu Bokeljske mornarice ispred zgrade Opštine Tivat počeće u 9 sati i 30 minuta. Slijedi svečani defile, a u 10 sati i 15 minuta na Pinama biće odigrano kolo Bokeljske mornarice.

U 11 sati počinje svečana sjednica Skupštine opštine Tivat. Praznični program, u 13 sati i 30 minuta biće krunisan otvaranjem hotel “Franca“.

Iz kotorskog Biskupskog ordinarijata obavještavaju, da će na blagdan Gospe od Zdravlja, u ovoj crkvi svete Mise biti u 8, 10 i 15 sati.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code