Početna Oko nas Kotor Kotor i Tivat uoči lokalnih izbora

Kotor i Tivat uoči lokalnih izbora

8

Istog dana kada i parlamentarni, u Kotoru i Tivtu će 30. avgusta biti održani lokalni izbori.

Partije će se nadmetati u obje opštine za 33 odbornička mjesta u Skupštini.

Za razliku od Tivta gdje je ozborna priča počela prije pandemije, pa prekinuta i gde je već poznato da će u izbornoj trci učestvovati sedam izbornih lista, u Kotoru su još u toku dogovori.

Jedino je poznato da će nosilac liste DPS-a biti aktuelni predsjednik Opštine Kotor, Željko Aprcović, dok će Socijaldemokrate izaći samostalno.

Demokrate odlučuju naredne sedmice o nastupu na izborima, a onda i URA, Socijalisti, DSS, DF…Za očekivati je i koalicioni opozicioni nastup.

U Tivtu se za vlast bore četiri stranačke i tri građanske liste.

Samostalno učestvuju DPS, SD, HGI i SDP. S tzv. građanskim predznakom nastupiće liste: Narod Pobjeđuje, Bokeški Forum i nezavisna lista “Goran Božović- časno i odgovorno za bolji Tivat“.

Inače, postojećem sazivu tivatske Skupštine, u kome vlast imaju DPS, SD i HGI, istekao je mandat u aprilu. Produžen je zbog opasnosti epidemije koronavirusom.

Dio opozicije, iz Tivatske akcije i Arsenala za Tivat, te funkcioneri DSS-a i Demokrata, sa nekoliko intelektualaca i čelnikom lokalnog javnog servisa RTHN, napravili su jedinstvenu listu Narod Pobjeđuje.

8 Komentari

 1. Da li mozemo dobiti informaciju da li je “izvidjanje” dovelo do organizatora ili nekog ucesnika ne legalnog okupljanja za 13 Jul u gradovima Crne Gore koje su krsile odluke NKT-a sa posebnim pitanjem ko je organizovao okupljanje u Kotoru i na koji nacin su pirotehnicka sredstva unesena u Kotorsku tvrdjavu sa kojim je i podmetnut pozar na istoj. Da li u Crnoj Gori postoje zakoni za sve gradjane ili se zakoni odnose samo na dio Crne Gore. Trazite zvanicna odgovore od Ministra u vezi sa svim ovim slucajevima i obavjestite javnost.

  Hvala

  10
  5
 2. Da li postoji mogućnost da se u Novom više nikada ne raspisuju izbori? Pravi se bespotrebna tenzija. A nikakvih promjena neće niti može da bude. Bezidejnost, korupcija, kumovstina, nacionalizam, nedostatak kadrova, glupost, primitivizam, bahatost. I što bi onda birali? Ovaj grad je osuđen na truljenje i nazadovanje i ne bi ga spasila ni uprava u kojoj bi bili Tito, Njegoš, Djokovic, Peko Dapcevic, kralj Akeksandar, kralj Nikola, Sveti Sava i Lenjin

  26
  4
 3. Lako je dps-u u Tivat i Kotor kd nemaju ove strucnjake ko mi odje sto su rascerali sve. Ali i anma ce lokalni brzo pa cemo da vidimo.

  13
  5

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code