Početna Oko nas Kotor Kotor na zvaničnoj listi 15 najboljih evropskih destinacija

Kotor na zvaničnoj listi 15 najboljih evropskih destinacija

0

Nakon glasanja za najbolju evropsku destinaciju, Kotor je u konkurenciji 20 gradova zauzeo 13. mjesto, što ga pozicionira ispred Firence, Rige, Pariza, Londona, Beča, Brisela i Berlina.

Kako navode iz TO Kotor, drevni bokeški grad tako se našao na zvaničnoj listi 15 najboljih evropskih destinacija – European Best Destinations 2019.

U glasanju su učestvovali ljubitelji kulturnog turizma iz 153 zemlje svijeta, a na zvaničnom sajtu organizacije EBD navedeno je da je Kotor „idealna destinacija za one koji traže autentičnost i novo iskustvo”, kao i „odličan izbor za one koji se ne mogu opredijeliti između sunčanja tokom opuštajućeg odmora i otkrivanja kulturno-istorijskog naslijeđa, porodičnog odmora ili romantičnog putovanja”.

Naglašavajući da je Kotor pogodan za svakoga, EBD poručuje da se odustane od velikih prijestonica i pronađe miran odmor u ovom gradu. Kriterijumi za pozicioniranje na ovoj listi podrazumijevaju da je riječ o destinaciji kulturnog turizma sa najboljim odnosom raznovrsnosti ponude, dostupnosti i cijene.

Na vrhu liste najboljih evropskih destinacija našla se Budimpešta, koja ima najbolji spoj kulturnih sadržaja, gastronomske ponude, termalnih voda i znamenitosti svjetske baštine.

EBD je organizacija sa sjedištem u Briselu čija je uloga promocija kulture i turizma u Evropi, a u partnerstvu sa više od 300 turističkih predstavništava i EDEN mrežom Evropske komisije, djeluje u pravcu boljeg upoznavanja sa potencijalima evropskih destinacija.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code