KOTOR PREPLAVLJEN TURISTIMA I DOGAĐAJIMA

KOTOR PREPLAVLJEN TURISTIMA I DOGAĐAJIMA

0
Podijeli

kotor_ulazKotor je najvećim dijelom grad izletničkog turizma i zato je ovdje prvo počela sezona, već u aprilu. Prema procjenama iz TO Kotor grad će posjetiti preko 250.000 izletnika, a broj turista koji ostaju na višednevnom odmoru biće na prošlogodišnjem nivou.

 

– Nadamo se i uspješnoj organizaciji brojnih manifestacija, što smo već dokazali, a sigurni smo i da će ih pratiti veliki broj turista, jer znatan broj gostiju bira Kotor kao mjesto za odmor upravo zbog mnogobrojnih programa kulture i zabave – kazala je Radiju Jadran saradnica u TO Kotor, Emilija Radulović. Za prvih 6 mjeseci Kotor je posjetilo 91.466 izletnika, što je za 6 % više nego lani.

Picerija i restoran

kotor_ti_punkt– Najviše je stranaca iz Franacuske, Njemačke, Velike Britanije, Rusije, Španije, Italije, a u poslijednje vrijeme i iz Tajvana i SAD – kaže Radulovićka.

Kada u jednom danu Kotor preplavi nekoliko hiljada posjetilaca, prava podrška su tristički info punktovi koji im obezbejeđuju svu potrebnu pomoć, radi lakšeg snalaženja kroz grad. Najčešće traže mapu na 8 svjetskih jezika.

– Izletnički i kruzing turizam, mnogo se više razvija nego hotelski.

Imamo 29 hotela i 1.115 kreveta i za prvih 5 mjeseci bilo je 8.533 noćenja što je 11 % manje no lani – kaže Radulovićka.

Ali zato je za pola godine u kotrsku luku uplovilo 117 brodova sa 68.211 putnika i 397 jahti sa 1.289 turista. Sve to govori da će ove godine Kotor imati preko 250.000 izletnika.

– Problema ima kao i u svim primorskim gradovima, ali u Kotoru su gosti uglavnom zadovoljni. Najveći problem nam je registarcija stranaca, što stvara gužve i malo nervoze kod gostiju, jer je to posao policije, a strani turiste  dolaze zbog registracije u Turističku organizaciju. Nastojimo da i to u hodu otklonimo, pogotovo što su se javile neke agencije koje bi obavljale taj posao – objašnjava Radulovićka.kruzer_ko

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code