Početna Oko nas Kotor Kotor: Traže smjenu Dragice Perović

Kotor: Traže smjenu Dragice Perović

3

Sedamnaest odbornika DPS, SD, HGI, LP i odbornica SDP, Bruna Lončarević podnijeli su juče Skupštini opštine Kotor prijedlog za razrješenje predsjednice SO Dragice Perović. Osim toga, lokalnom parlamentu su dostavili i prijedlog kandidata za predsjednika Opštine Željka Aprcovića, diplomiranog pravnika sa liste Sigurnim korakom DPS Milo Đukanović, piše Pobjeda.

Perović je ranije na inicijativu tih 17 odbornika za 14. jun zakazala sjednicu SO Kotor sa jednom tačkom dnevnog reda – izbor predsjednika Opštine Kotor.

Predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić smijenjen je 24. aprila na inicijativu SDP, a uz podršku i glasove DPS, SD, LP i HGI. Jokić se žalio Upravnom sudu jer smatra da je smijenjen nezakonito, a Perović se obratila Ministarstvu javne uprave od kojeg traži mišljenje kako da se aktuelna situacija u Kotoru prevaziđe u skladu sa Ustavom i zakonom.

Od 24. aprila Opština Kotor je u blokadi jer, osim što nema predsjednika opštine, veliki broj sekretara opštinskih sekretarijata dao je ostavke nakon njegove smjene, uključujući i direktore pojedinih opštinskih preduzeća.

Zaposleni u lokalnoj upravi ne primaju zarade već dva mjeseca, jer niko u opštini nema deponovan potpis za realizaciju naloga preko banke. Opštini prijeti isključenje struje jer se računi iz istog razloga ne mogu platiti, šut i otpad od srušenog hotela ,,Fjord“ već drugu sezonu dočekuje turiste u Kotoru, a opština gubi značajni dio prihoda od naknade za iskorišćavanje kulturnih dobara od strane turističkih autobusa jer se ne može naplaćivati.

3 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code