Kotor u susret karnevalskim zimskim feštama

Kotor u susret karnevalskim zimskim feštama

0
Podijeli

Dok Kotorani više od tri mjeseca još strpljivo čekaju da dobiju novu vlast ne odustaju od karnevala. Kotorske zimske karnevalske fešte, u organizaciji JU Kulturni centar “Nikola Đurković” i suorganizaciji TO Kotor, a pod pokroviteljstvom Opštine Kotor, održaće se od 18. do 26. februara.

– Tradicionalni zimski karneval je jedinstvena pučka manifestacija koja se održava na području kotorske opštine. U mnoštvu karnevalskih grupa i maski iz Kotora, Crne Gore i regiona, brojni posjetioci mogu vidjeti i uživati u koloritu originalnih kostima, ritma i mediteranskog duha domicilnog stanovništva – najavljuju organizatori.

Picerija i restoran

Program ovogodišnjeg tradicionalnog Zimskog kotorskog karnevala počeće u subotu, 18. februara otvaranjem karnevalskih svečanosti, na glavnom gradskom trgu u 19 časova. Narednog dana u šoping centru “Kamelija”, u 15 časova, na programu će biti dječiji maskenbal, dok je veliki maskenbal zakazan za subotu, 25. februar, u 21 čas u Poslovnom centru “Vukšić”.

Progam tradicionalnog zimskog kotorskog karnevala završava u nedjelju 26. februara, velikom karnevalskom povorkom od 15 sati, nakon čega će, na glavnom gradskom trgu, biti održan koncert Tomislava Bralića i klape “Intrade”.

Na dan karnevala tradicionalno iz štampe izaći će i humoristično-satirični list “Karampana“. Kutija za tekstove koji čine sadržaj ovog lista  nalazi se na Kamenom kiosku.

Predviđeni su i brojni drugi događaji poput koncerata, papalade “Ala Maka” i Prčanjskih karnevalskih svečanosti. Do kraja januara, kako su obećali organizatori, očekuje se i detaljan program kotorskih zimskih karnevalskih svečanosti.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code