Početna Društvo Kotorani dočekali Dječiju Novu godinu

Kotorani dočekali Dječiju Novu godinu

0

najveselije-je-bilo-na-trguPred više hiljada posjetilaca, uz podršku Luštice Bay, prijatelja dječijeg dočeka Nove godine, u Kotoru je juče priređena veličanstvena cjelodnevna manifestacija za najmlađe.
Cjelodnevni spektakl organizovan je od jutarnjih do večernjih časova, a Djeda Mraz, vilenjak i brojni pratioci posjetili su i dječije odjeljenje Opšte bolnice u Kotoru i porodilište.
Lijepe želje, dječiji osmijesi, djedamrazovske sanke, srećna lica mališana u Opštoj bolnici i novorođene bebe u crvenim odjelcima, obilježili su događaj u kome su uživali brojni psojetioci svih uzrasta.

U okviru projekta “Od Božića do Božića” najprije je u jutarnjem periodu Djeda Mraz u pratnji vilenjaka napravio đir po kotorskim naseljima, na razglas pozivajući mališane i odrasle na doček koji je počeo u 17 časova na glavnom gradskom trgu – Trgu od Oružja.

Nakon đira, Djed Mraz i Vilenjak, sa predstavnicima Luštice Bay-a posjetili su dječije odjeljenje JU Opšte bolnice Kotor i performansom uveselili male pacijente. U sklopu predstave, organizatori su podijelili novogodišnje paketiće djeci na odjeljenju, te specijalne poklone za svu novorođenu djecu na porodiljnom odjeljenju JU Opšte bolnice Kotor, kao nastavak akcije “Bajka za nazdravlje” koja je otpočela prošle godine.

djeda-mraz-sa-malim-pacijentima

Super zabava uslijedila je od 17 časova, kada su podijeljeni paketići svim mališanima posjetiocima. Hor Muzičke škole “Vida Matjan” i pjevači škole pjevanja “D-mol”, zabavljali su najmlađu publiku i dozivali Djeda Mraza da dođe na pozornicu. Na opšte oduševljenje Djeda Mraz je stigao, upoznao se i fotografisao sa mališanima, svojim najvjernijim obožavaocima.
– Dječiji doček Nove godine je tradicija u Kotoru i svake godine sve uspješnija i veselija manifestacija. To je jedna velika zajednička čestitka i želja za zdravlje i veselu Novu godinu, u prvom redu najmlađih. Zajedno sa NVU Karampana i Lušticom Bay, svake godine uspijemo da osmislimo doček za pamćenje za svu djecu – kazala  je Vanja Petrović iz Turističke organizacije Kotor.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code