KOTORANI RIJEŠILI PRIJAVU BORAVKA STRANACA – ELEKTRONSKI

KOTORANI RIJEŠILI PRIJAVU BORAVKA STRANACA – ELEKTRONSKI

104
0
Podijeli

kotor stari g2Turistička organizacija Kotor je počela sa pilot projektom elektronske prijave boravka stranaca, koji se već uspješno sprovodi u Budvi, Tivtu i Baru.
“Razlog zbog kojeg je najposjećeniji grad u Boki čekao duže na početak ovog projekta je odluka nadležnog ministarstva da se sa projektom krene u primorskim opštinama koje raspolažu sa većim brojem hotelskih kapaciteta”, kazala je za Radio Jadran stručna saradnica u TO Kotor, Emilija Radulović.
“Mi smo, nošeni nezadovoljstvom turista oko prijavljivanja, sami inicirali pokretanje ovog projekta u Kotoru, ne čekajući realizaciju na nivou države”.

Ona je navela da će elektronskom prijavom boravka turista u Kotoru biti riješen i jedan od većih problema koji je zastupljen u Kotoru tokom ljetne sezone, na koje su im često ukazivali i izdavaoci smještaja.
“Na izlazu iz naše zemlje neophodno je pokazati taj bijeli karton, odnosno prijavu, tako da mislimo da će i turisti i izdavaoci smještaja biti zadovoljni. Pored toga, prihodi će biti veći, jer će se boravišna taksa brže naplaćivati”.
Do završetka adaptacije novog prostora za prijavljivanje kod pošte u Starom gradu, prijave će se obavljati u prostorijama TO Kotor, na Škaljarskoj pjaci, još desetak dana. Od 15. juna, prijave boravka obavljaće se i na lokalitetu Rimski mozaici kao i u Lastvi grbaljskoj.
Do sada je Turističkoj organizaciji prijavljeno oko 130 gostiju, a posjeta kako izletnika tako i gostiju sa kruzera znatno je veća u odnosu na isti period prošle godine, za 20 – 30 %, kazala je Radulovićka.

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code